To je to što me zanima!

G. Šprem: Nisam ja junak, ovo je pobjeda momčadi

Danas se otvorilo meni, sutra će drugima. Važno je da smo odigrali dobru obranu, pokazali da nismo zaboravili igrati rukomet, kaže Šprem
Vidi originalni članak

Što bi mnogi izbornici na svijetu dali da imaju takvog asa i takvu ljudinu na tribini. U statusu pričuve prIčuve.
U šest se dana Goran Šprem prometnuo od 'čovjeka viška', od pričuve s tribina do junaka najvažnije utakmice dosadašnjeg dijela olmpijskog turnira. Briljantno je otvorio utakmicu s Dancima i sa četiri gola u prvih 10 minuta donio je mnogo vjetra u jedra Červarove momčadi.
- Nemojte, nemojte tako, nisam ja junak. Ovo je pobjeda momčadi, to smo sto puta rekli bez obzira koliko tko zabije.
Ali nazabijao se Šprem, njegovi prodori bili su nezaustavljivi, učinak maestralan – sedam od devet je ušlo. Takvu statistiku nema ni 'opaki Christiansen koji nam je 'trpao' s lijevoga krila.
- Danas se otvorilo meni, sutra će nekome drugome. Najvažnije je da smo odigrali dobru obranu, pokazali da nismo zaboravili igrati rukomet. Za nas je pravi turnir počeo s ovom pobjedom. U igri smo za medalju i to nas veseli – govorio je presretni Šprem dok se kraj njega već nervozno vrpoljio čovjek koji ga je trebao odvesti na doping kontrolu.
Šprem je prošao pakao priprema za Igre s entuzijazmom 'rookija' premda se bliži tridesetoj, a onda mu je Lino Červar u Pekingu objavio da je – petanesti igrač.
Samo za 14 ima mjesta u zapisniku i na terenu. Petnaesti igrač mora na tribinu. Teško je znati što se mu se kuhalo u duši, ali provrijelo je na terenu. Nesreća VukIća koji se ozlijedio u utakmici s Francuzima aktivirala je Šprema i ove igre neće pamtiti samo kao gledatelj.
- Grdo je biti na OI, a na tribini. Žao mi je stvarno Ljube, ja sam spletom nesretnih okolnosti završio ovdje u momčadi, a za mene nema veće sreće.

VORI: E DOBILI SU ŠTO SU HTJELI

Bit ću malo nepristojan, kazao je Igor Vori, a onda na sekundu zastao i zapitao. Mogu biti nepristojan? Htjeli su nas, izvukli su nas i dobili su po onoj stvari. Nisu nas mogli bolje motivirati time što su odlučili izabrati nas za suparnika. Znači imaju mogućnost da biraju i izaberu Hrvate. Olimpijske prvake. E, već su nas tu podcijenili, mislili su da će nas dobiti, gadno su se prevarili. Igrali smo fenomenalno, prije svega jako pametno.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ispeci pa reci 20.08.2008.

    Hrvati su najjači kada ih se podcjenjuje to su već morali naučiti na engleskom iskustvu u nogometu!!!!!!!!!!!!

  • Knight Cross 20.08.2008.

    Vori majstore!

  • Hrvatska 20.08.2008.

    Ma najbolji ste dečki, neznam kak nekome može uopće past napamet da nas izaber za protivnika! Samo se nastavite ovako boriti pa šta bude...

Komentiraj...
Vidi sve komentare