To je to što me zanima!

García: Dinamo je s razlogom na vrhu, ali želimo biti dominantni

Pogrešno je fokusirati se na nešto što se događa za mjesec dana. Veći je pritisak biti na dnu ljestvice, sad igramo dobro i radimo dobro, kaže trener Istre uoči derbija kola na Maksimiru
Vidi originalni članak

Istra je pobijedila Hajduk i Varaždin, a raspored joj treće kolo zaredom donosi klub iz gornjeg dijela ljestvice. Puljani idu na noge Dinamu (17 sati, MAXSport 1) koji se muči s formom u drugom dijelu prvenstva nakon dva remija u tri kola (Gorica, Slaven Belupo).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gonzalo García, Urugvjac na klupi Istrana, upozorava:

- Igramo protiv Dinama, jednog od najboljih klubova lige koji je s razlogom na vrhu. Nastojat ćemo igrati našu igru i natjecati se pa pokušati doći do pobjede, otežati im utakmicu. Svjesni smo da imaju kvalitetu u svim segmentima, ali spremni smo suprotstaviti im se. Vjerujem da će biti dobra utakmica. Osim onih koji su duže vremena ozlijeđeni, ostali su spremni.

Dinamo i Istru dijeli čak 19 bodova. Na papiru je jasno tko je favorit, ali Puljani ove godine igraju vjerojatno najljepši nogomet u ligi. Bod su udaljeni od četvrtog mjesta koje donosi izlazak u Europu.

- Ne osjećam pritisak igrati Europu, želimo biti bolji iz tjedna u tjedan. Pogrešno je fokusirati se na nešto što se događa za mjesec dana. Veći je pritisak biti na dnu ljestvice, sad igramo dobro i radimo dobro. Nema razloga za pritisak - kaže García.

GONZALO GARCÍA ZA 24SATA Hit trener HNL-a: Suárez mi je prijatelj, puno sam naučio od Inieste, obožavam istarski pršut

Kladionice ne daju prevelike šanse Istri, koeficijent na domaćina je 1,35, a na goste čak 13. No žuto-zeleni ne osjećaju pritisak kakav je na domaćinu.

- Bez obzira na suparnika igramo svoju igru. Jasno je da moramo modificirati neke stvari. Želimo biti dominantni, napadati i raditi pritisak. Uz minimalne promjene želimo biti sigurni da smo to mi.

Dinamo neće moći računati na Josipa Šutala zbog kartona, a vraća mu se Josip Mišić, koji je suspenziju odradio. Upitan je Luka Ivanšec, a Bruno Petković mogao bi dobiti veću minutažu. Što se gostiju tiče, od ranije nedostaju Mihahel Rovis, Slavko Blagojević, Kristian Kopljar i Lovre Knežević.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mata10 10.02.2023.

    Gurnuo ga u leđa jeste ali ovo je preslabo za penal.

  • Mata10 10.02.2023.

    Kad gledam ove nogometaše kako i poslije najmanjeg dodira u glavu padaju kao da im bez operativnog zahvata nema spasa zapitam se kako bokseri prežive ijedan meč.

  • PlaviKAJ 10.02.2023.

    U ovoj utakmici bumo vidli dal su 2 prijašnje bile samo slučajnost ili smo stvarno u jako lošoj formi. Naprijed Plavi! 💙

Komentiraj...
Vidi sve komentare