To je to što me zanima!

Gasi se Draženova Šibenka jer su dužni 500.000 kuna?

Šibenik je dužan između 400.000 i 500.000 kuna. Prema pravilniku ne može se natjecati u novoj sezoni. Klub u kojem je igrao Dražen gasi se...
Vidi originalni članak

Prošle sezone Šibenik nije uspio ostati u A-1 ligi, a kako se sad čini, iduće sezone neće nastupati ni u nižem rangu. Klub je dužan između 400.000 i 500.000 kuna, a prema pravilniku HKS-a, ne može se natjecati u novoj sezoni ne plati li te dugove.
- Ako ne pronađemo novac, nećemo moći nastupati - potvrdio je Živko Badžim, koji je protekle četiri godine bio direktor Šibenika, jedini koji je donkihotovskim naporima pokušavao spasiti klub s Baldekina.
A sasvim je izvjesno da novac neće pronaći.
- Propadaju i tvrtke, veliki klubovi su se gasili ili barem ispadali u niži rang. Nije tragedija ako godinu-dvije budemo igrali B-ligu, pa kad gospodarstvo ojača, možda bude uvjeta da se vratimo u prvu - rekao je Badžim.
Grad Šibenik imat će drugoligaša iduće sezone, ali to neće biti slavna Šibenka, klub koji je svijetu dao Dražena Petrovića.
- Šteta je što se klub tolike tradicije i uspjeha raspada. To izaziva sjetu - prokomentirao je Aco Petrović, trener Cedevite i brat pokojnog Dražena, dodavši da je “klinička smrt” njegova kluba bila vidljiva već dvije-tri godine.
- I zbog lokacije grada, između Splita i Zadra, teško je naći pravog sponzora - pokušao je Aco objasniti propast šibenskoga kluba.
Šibenka je ‘82. i ‘83., s Draženom na čelu, igrala finale Kupa Radivoja Koraća, a ‘83. je osvojila i naslov prvaka Jugoslavije, koji joj je naknadno oduzet za “zelenim stolom”.

BOLJE IM JE OVAKO, NEGO DA GOMILAJU DUGOVE
HKS tu ne može ništa, svaki je klub za sebe i ako oni odluče istupiti, mi to ne možemo spriječiti, rekao je Danko Radić, predsjednik HKS-a, koji je također Šibenčanin.
- Kad požele, krenut će ispočetka kao novi klub iz B-lige. I bolje im je ovako nego da se gomilaju dugovi. Isto je lani bilo u Rijeci - objasnio je Danko Radić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • boys 12.08.2010.

    žalosno

  • kelso 12.08.2010.

    ajme..ovo je meni nevjerovatno..istina šibenik je pred bankrotom i cijeli grad je u ku****,ali poštovani molim vas pomozite šibeniku zbog dražena i zbog naše šibenske mladeži..

  • markoo_sb 12.08.2010.

    Takvo je stanje u hrvatskom sportu... Jad i bijeda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare