To je to što me zanima!

Gasol je pokorio Eurobasket, ali još se ne misli oprostiti...

MVP Pau Gasol Španjolsku je vodio do pobjede u finalu. Izabran je za najkorisnijeg igrača Europskog prvenstva. Španjolci su pobijedili Litavce u Lilleu rezultatom 80-63
Vidi originalni članak

Ne idem nigdje, pa Rio 2016. bio mi je motiv da se pojavim i na ovom prvenstvu, odbacio je Pau Gasol ideju da bi u 36. godini mogao u reprezentativnu mirovinu.

Samo kojih pola sata ranije treći je put podigao pehar Eurobasketa, nakon što je Španjolsku vodio do pobjede 80-63 protiv Litve, koja je već do pete minute finala bila u dvoznamenkastom minusu.

- Vidi se s koliko ljubavi igram za reprezentaciju. Kad-tad će mi doći da radim i druge stvari u životu, ali volio bih igrati još dugi niz godina za svoju državu - dodao je najkorisniji igrač EP-a.

Drugi put u karijeri dobio je to priznanje, što je dosad uspjelo samo našem Kreši Ćosiću. No ni Zadranin nije s 35 godina mogao do prosjeka od 25,6 koševa, 8,8 skokova, 2,9 asistencija i 2,4 blokada po utakmici, kao Gasol u Francuskoj. Baš za inat rekordnoj publici od 27.632 koja mu je u finalu zviždala pri svakom kontaktu s loptom.

- Pamtit ću ovo natjecanje dok sam živ. Poslije svega što sam osvojio i prošao u karijeri, meni osobno ovaj Eurobasket nešto je posebno - zaključio je autor 25 koševa u finalu prije nego mu je došao čestitati veliki fan - Rafael Nadal.

Igor Kralj/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 11

  • HrvojeLivnjak 22.09.2015.

    a sto reci osim.. kapa do poda s ovakvom igrom i ovakvim zalaganjem za svoju zemlju..

  • tagor1 21.09.2015.

    To Srbine,tri prsta,Srbija!!!

  • sarkastik76 21.09.2015.

    nevjerovatna klasa! respect!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare