To je to što me zanima!

Gauči su dobro i prošli, trebali su dobiti i crveni u 19. minuti

Već u 13. minuti zabio je Griezmann, nakon što je u šesnaestercu Argentine pao Mbappe. Francuz je pretrčao više od pola igralitšta, pobjegao je i argentinskoj obrani, a srušio ga je Rojo
Vidi originalni članak

Mundijal u Rusiji, ako već ni po čemu drugome, ostat će obilježen po rekordnom broju suđenih penala. Već prije eliminacijske faze dosuđeno je više penala nego na bilo kojem Svjetskom prvenstvu dosad.

U istom tonu počela je i prva utakmica osmine finala između Francuske i Argentine. Već u 13. minuti zabio je Griezmann, nakon što je u šesnaestercu Argentine pao Mbappe. Francuz je pretrčao više od pola igralitšta, pobjegao je i argentinskoj obrani, a srušio ga je Rojo.

Situacija je dvojbena, kontakt je započeo izvan šesnaesterca, ali je nastavljen i ulaskom unutar kaznenog prostora pa izgleda je odluka suca Faghanija opravdana. S odlukom suca slaže se i Mateo Beusan:

- Odluka suca je čista, bilo je povlačenja i guranja, a posljednje guranje je unutar šesnaesterca i sudac je ispravno odlučio.

Na drugoj strani, mogla je i Argentina dobiti penal. Umtitija je lopta pogodila u ruku, koja je ipak bila prilično uz tijelo pa se sudac nije odlučio pokazati na bijelu točku. Ni u toj situaciji iranski sudac nije pogriješio:

- Ruka stoji maksimalno uz tijelo, prekršaja nije bilo i nema govora o penalu - siguran je Beusan.

Još jedna prilika za penal bila je i u 19. minuti, kada je Tagliafico srušio Mbappea, ali ovaj put je bilo očito da je prekršaj bio izvan šesnaesterca. Slobodni udarac Pogbe otišao je preko gola. HRT-ovo 'Oko sokolovo' za to je tražilo više od žutog kartona:

- Bila je to izgledna situacija za gol, a premda je bilo izvan šesnaesterca, to je za crveni karton.

U još jednoj izglednoj prilici početkom drugog dijela našao se Griezmann. Gurali su ga Fazio i argentinski golman Armani, ali ipak premalo da bismo vidjeli još jedan penal.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MarijoTodorić 01.07.2018.

    beusan opcenito nema pojma

  • NIKE 01.07.2018.

    Beusan je lijepo objasnio. Da je sudac početkom meča počeo dijeliti crvene argentincima, onda bi se samo o sucu pričalo. Ovako smo svjedočili kakve su gnjide argentinci i da je zapravo velika šteta što nismo pustili Islandu pobjedu.

  • jopajopica12 01.07.2018.

    Po čemu su Argentinci iznad svih pa njih FIFA ne kažnjava, počevši od utakmice protiv naših, jučer protiv Francuza...baš ružno, a nitko ne reagira od mjerodavnih

Komentiraj...
Vidi sve komentare