To je to što me zanima!

Gazzetta sigurna: Zvone Boban napušta Fifu, vraća se u Milan

Corriere dello Sport priču je otvorio najavom, a Gazzetta današnju naslovnicu posvećuje Zvoni Bobanu i potvrdi vijesti kako Boban napušta Fifu da bi bio sportski direktor Milana
Vidi originalni članak

Za Gazzettu dello Sport nema ni najmanje dvojbe: čeka se još samo formalna dozvola Fife i zamjenik generalnog sekretara svjetske krovne nogometne organizacije, Hrvat Zvonimir Boban, postat će novi sportski direktor Milana.

Zvone je s Rossonerima od 1991.2002. osvojio doslovno sve što se u nogometnu svijetu osvojiti može, nakon vođenja Sportskih novosti prihvatio je ponudu da postane zamjenik tj. glavni savjetnik Giannija Infantina, a sada se vraća u svoj Milan:

Boban je udarna vijest, današnja je naslovnica njegova, a premda se sam glavni lik cijele priče još nije javno oglasio Gazzetti treba vjerovati iz dva moćna razloga: 1) radi se o možda i najuglednijem sportskom listu na planeti, 2) poveznica Gazzette i Bobana silno je velika, Zvone je godinama pisao za GdS, a svojevremeno razmišljao i o tome da Sportske poveže s Gazzettom.

Talijani su oduševljeni duetom Paolo Maldini, tehnički direktor-Zvonimir Boban, sportski direktor. Tvrde kako u realizaciji povratka na San Siro manjka još samo formalnost: da Infantino i Fifa dignu rampu i dozvole Bobanu povratak u klupski nogomet.

Ono što, uz sav respekt prema Gazzetti, baca sumnju na tako smjele tvrdnje je činjenica o kojoj smo jučer pisali: Milan je u velikim problemima, nisu dohvatili Ligu prvaka, a tek čekaju hoće li im Uefa (zbog narušavanja financijskoj fair-playa) zabraniti da 2019/20-e uopće igraju i u Europskoj ligi!

Možda je upravo to u korijenu Milanovog i Maldinijevog pressinga da dovedu Bobana u klub: osigurati si jedno od najuglednijih svjetskih nogometnih imena, a kao prvi efekt dobiti blagonaklonost Uefe u prvoj od bezbroj velikih prepreka na povratku Crveno-crnih u vrh/na vrh svjetskog nogometa.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • iinvidico 06.06.2019.

    Ide tamo gdje je visestruko veca placa,a vjerojatno ga vuce i nostalgija...

  • krupa 06.06.2019.

    Tu su Maldini i Boban, fali još samo jedan detalj- Berlusconi!

  • NajvolimSebe 06.06.2019.

    Forza ZORRO! Forza Milan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare