To je to što me zanima!

Gdje gledati derbi za naslov? Hajduk opet bez pola momčadi, dinamovce muči jedno pravilo!

Hajduk ozbiljno radi s mlađim kategorijama, momčad Marijana Budimira iza sebe ima dva naslova prvaka u juniorskoj konkurenciji. A u Maksimiru svim silama žele prekinuti taj niz Splićana...
Vidi originalni članak

Dinamo je prvak Hrvatske u seniorskom, Osijek u kadetskom, a Hajduk u pionirskom uzrastu. I još su nam ostali juniori. Tu se vodi velika bitka između Hajduka i Dinama, a veliki juniorski derbi dva naša najveća kluba u ponedjeljak će se (od 11 sati) odigrati u Splitu. Ulozi su veliki. Dinamo četiri kola prije kraja ima dva boda, ali i utakmicu više od Hajduka...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Splićani iza sebe imaju dva uzastopna naslova prvaka, a momčad Marijana Budimira ove je sezone stigla i do finala Uefine Lige mladih. Hajduk od dolaska Bore Primorca za šefa omladinske škole počeo radi odličan posao s mlađim kategorijama, dok je Dinamova škola ipak u određenom padu.

- Bez obzira na stanje na ljestvici mi ćemo se kao i uvijek postaviti čvrsto, na pobjedu. Imamo mogućnost i remija, ali bi u tom slučaju morali pobijediti sve do kraja i zato nema potrebe za kalkulacijama. Nikad ne znaš što nosi utakmica, ne daj Bože nekog kartona... Mi ćemo biti spremni na sve scenarije, kao i u Europi imamo plan A, B, C... i vjerujemo da ćemo uz malo sreće uspjeti pobijediti Dinamo, koji je odlična momčad i koji će prema informacijama koje imamo nastupiti sa svim igračima koji participiraju u prvoj momčadi - kaže nam trener juniora Hajduka Marijan Budimir, čija momčad derbi ne očekuje u baš idealnom trenutku. 

Četiri stopera, Prpić, Vušković, Jurić -Petrašilo i Arković su van stroja zbog ozljeda, iz istog razloga nema ni prvog centarfora Antunovića, kapetan Capan nije potpuno spreman, Sigur je u subotu navečer odigrao cijelu, a Pukštas gotovo cijelu utakmicu protiv Osijeka za seniore, Noa Skoko i Marin Ćalušić su na pripremama U-17 reprezentacije... Desetkovana momčad, koja će u ovoj sezoni odigrati 43 juniorske utakmice, a oni najbolji koji su participirali za seniore i reprezentacije i puno više, želi zadržati primat u juniorskoj konkurenciji. 

Velika potrošnja dijelom je uvjetovana brojem juniorskih utakmica, ali i ozljedama među seniorima, zbog čega su čak osmorica Budimirovih igrača krpala Lekinu momčad, Vušković, Pukštas, Đolonga, Vrcić, Capan, Brajković, Prpić, Sigur... I potpuno se potrošili. 

- Umorni smo, ali bilo je dovoljno pet dana da se odmorimo i taktički pripremimo za Dinamo. Bit ćemo spremni i motivirani, bez obzira što nismo sigurni u kakvom ćemo sastavu istrčati, za razliku od Dinama koji će sigurno doći u punom sastavu jer im je ovo jedina prilika da osvoje trofej u omladinskim kategorijama ove sezone. 

- Radi o utakmici koja predstavlja sraz dvije najbolje momčadi juniorskog prvenstva. Očekujem vrlo čvrstu i tešku utakmicu, Hajduk je i u Uefinoj Ligi mladih pokazao da se mogu nositi s kvalitetnim momčadima, kompaktni su i strpljivi. Takav Hajduk očekujemo i danas te smo spremni na njega - kaže trener Dinama Ivan Senzen, pa dodaje:

-  Veseli nas utakmica, spremni smo i motivirani. Očekujemo da će ondje biti velik broj navijača i naelektrizirani ambijent koji će biti svima dodatna motivacija. Svjesni smo važnosti dvoboja i nema ništa ljepše nego u završnici prvenstva ići u utrku za nešto veliko kao što je to trofej juniorskog HNL-a. Veseli nas da ćemo biti pojačani i juniorima koji su članovi prve momčadi. 

POTPUNA DOMINACIJA VIDEO Poker Dinama u kišnom Zagrebu: Šibeniku utrpao četiri

U Maksimiru su se nadali kako će Ivan Senzen u Splitu na raspolaganju imati brojne igrače iz prve momčadi (Živković, Gurlica, Vrbančić, Lukanić, Rukavina, Topić), kao i Brkljaču, ali to se neće dogoditi. Razlog? Pravila HNS-a. Naime, na juniorskim HNL utakmicama pravo nastupa imaju samo dva igrača koji su pod dvojnom registracijom, a Dinamo u Dubravi ima Živkovića, Gurlicu, Lukanića i Brkljaču

Marko Brkljača je ozlijeđen još od finala juniorskog Kupa, dok su se u Dinamu morali odlučiti koji će dvojac tako poslati u Split. A Fran Topić i Gabriel Rukavina su ozbiljnu minutažu za prvu momčad imali u nedjelju protiv Šibenika, tako da ni oni neće put Splita. Kao ni Moreno Živković..

Utakmica je u prijenosu na MAXSportu 1

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zašto se mrzite 15.05.2023.

    Recite mi zašto ste potjerali Canjugu i Mamića iz kluba a donijeli su vam 100 pehara?

  • el_kapitan_ 15.05.2023.

    imaju srece kaj je ruki danas igral. sam bi ih dobil

  • lajh1985 14.05.2023.

    Kog briga za ovo natjecanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare