To je to što me zanima!

Gdje gledati ključan susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Dakle, za prvo mjesto i izravan plasman u Litvu nam je potreban bod, a možemo izgubiti i jedan razlike. No ako izgubimo dva gola razlike, onda idemo u doigravanje...
Vidi originalni članak

Nakon 20 godina i petog mjesta u Gvatemali, hrvatsku futsal reprezentaciju dijeli jedna tanka nit od ponovnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sredili smo Azerbajdžan bez nekih većih problema, uz tešku muku srušili Slovake, a sada nam je protiv Rusije dovoljan i bod u Gradskom vrtu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska jedina ima dvije pobjede nakon dva kola, ali što nam treba za prolazak?

Dakle, za prvo mjesto i izravan plasman u Litvu nam je potreban bod, a možemo izgubiti i jedan razlike. No ako izgubimo dva gola razlike, onda idemo u doigravanje. Međutim, poraz od tri gola nas baca na treće mjesto i uništava nam sve izglede za odlazak na SP.

U igri za prolazak su još Rusija i Azerbajdžan koji imaju po pobjedu, a Slovaci su se s dva poraza već oprostili od SP-a. 

-  Mi smo uvijek spremni, samo to još moramo dokazati na parketu. U futsalu se teže plasirati na Svjetsko prvenstvo nego na završnom turniru stići do četvrtfinala. Cijeli taj sustav kvalifikacija mi nije jasan, na SP su se već kvalificirali Solomonski Otoci koji će tamo gubiti i po 30 razlike, a mi moramo proći tri kruga - rekao je izbornik Mato Stanković.

S Rusima smo igrali i na kvalifikacijama u Dubrovniku, a tada je bilo 2-2, kao i u susretu prije toga. Iako smo u najboljoj situaciji u skupini, naši reprezentativci će protiv Rusa igrati u oslabljenom sastavu. 

- Ma sad ili nikad! Da, imamo problema, Luketin je bolestan, Perić je također 'out', ali vjerujem da ćemo danas napuniti dvoranu i stići do tog povijesnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Puno smo toga gradili na Periću, sada ga nećemo imati na raspolaganju, ali nema plakanja. Puno je toga stalo u jednu ovakvu utakmicu, ulozi su prilično visoki, a najvažniji će biti naš pristup. Bude li kao protiv Azerbajdžana, nema straha - poručio je izbornik.

A mi njima poručujemo da ne moraju strahovati za podršku. Kada god reprezentacije igraju u Osijeku i Slavoniji, dvorana i stadion budu dupkom popunjeni. To su osjetili i nogometaši, rukometaši, košarkaši, a sada i futsal reprezentativci u prethodne dvije utakmice. Možda smo oslabljeni, ali vođeni slavonskim srcem s tribina sigurno možemo srušiti Ruse i otići na toliko željeno Svjetsko prvenstvo.

Prijenos utakmice koja počinje u 20 sati je na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DambaTheBlackMamba 01.02.2020.

    Sve velike ekipe koje igraju redovito za medalju imaju po kojeg burzijanca iz Brazila, samo mi ne. Zašto si ne nabavimo isto po kojeg Eduarda za mali nogomet ? Njemu dobro da dobije priliku da igra a nama također od velike koristi

  • filipovic2 01.02.2020.

    Iptv@comhem.se, javite se ako nemate ovaj kanal, ali i ostale sportske kanale za nadolazeće sportske događaje, arena sport sport planetsport

  • 01.02.2020.

    Ajmoo hrvatskaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare