Obavijesti

Sport

Komentari 5

Gdje gledati ključan susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Gdje gledati ključan susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo
1

Dakle, za prvo mjesto i izravan plasman u Litvu nam je potreban bod, a možemo izgubiti i jedan razlike. No ako izgubimo dva gola razlike, onda idemo u doigravanje...

VIDEO

Nakon 20 godina i petog mjesta u Gvatemali, hrvatsku futsal reprezentaciju dijeli jedna tanka nit od ponovnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sredili smo Azerbajdžan bez nekih većih problema, uz tešku muku srušili Slovake, a sada nam je protiv Rusije dovoljan i bod u Gradskom vrtu.

Pokretanje videa...

01:47
Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska - Azerbajdžan

Hrvatska jedina ima dvije pobjede nakon dva kola, ali što nam treba za prolazak?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dakle, za prvo mjesto i izravan plasman u Litvu nam je potreban bod, a možemo izgubiti i jedan razlike. No ako izgubimo dva gola razlike, onda idemo u doigravanje. Međutim, poraz od tri gola nas baca na treće mjesto i uništava nam sve izglede za odlazak na SP.

Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska - Slovačka

U igri za prolazak su još Rusija i Azerbajdžan koji imaju po pobjedu, a Slovaci su se s dva poraza već oprostili od SP-a. 

-  Mi smo uvijek spremni, samo to još moramo dokazati na parketu. U futsalu se teže plasirati na Svjetsko prvenstvo nego na završnom turniru stići do četvrtfinala. Cijeli taj sustav kvalifikacija mi nije jasan, na SP su se već kvalificirali Solomonski Otoci koji će tamo gubiti i po 30 razlike, a mi moramo proći tri kruga - rekao je izbornik Mato Stanković.

S Rusima smo igrali i na kvalifikacijama u Dubrovniku, a tada je bilo 2-2, kao i u susretu prije toga. Iako smo u najboljoj situaciji u skupini, naši reprezentativci će protiv Rusa igrati u oslabljenom sastavu. 

Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska - Slovačka

- Ma sad ili nikad! Da, imamo problema, Luketin je bolestan, Perić je također 'out', ali vjerujem da ćemo danas napuniti dvoranu i stići do tog povijesnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Puno smo toga gradili na Periću, sada ga nećemo imati na raspolaganju, ali nema plakanja. Puno je toga stalo u jednu ovakvu utakmicu, ulozi su prilično visoki, a najvažniji će biti naš pristup. Bude li kao protiv Azerbajdžana, nema straha - poručio je izbornik.

A mi njima poručujemo da ne moraju strahovati za podršku. Kada god reprezentacije igraju u Osijeku i Slavoniji, dvorana i stadion budu dupkom popunjeni. To su osjetili i nogometaši, rukometaši, košarkaši, a sada i futsal reprezentativci u prethodne dvije utakmice. Možda smo oslabljeni, ali vođeni slavonskim srcem s tribina sigurno možemo srušiti Ruse i otići na toliko željeno Svjetsko prvenstvo.

Prijenos utakmice koja počinje u 20 sati je na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub