To je to što me zanima!

Gdje je zapelo u karijeri jednog od najvećih hrvatskih dragulja? 'To mi je bio ogroman problem'

Kao krilni igrač moraš puno centrirati i trčati, a to nije moja kvaliteta. Sada napokon mogu raditi ono u čemu sam dobar, kaže Alen Halilović
Vidi originalni članak

Alen Halilović (27) bio je, bez dvojbe, najveći dragulj hrvatskog nogometa generacije 96'. Fina i mekana lijeva noga, plava kosica, usporedbe s Lionelom Messijem, pa odlazak u Barcelonu u tinejdžerskim danima. Malo je onih koji su sumnjali da će Halilović jednog dana biti igrač za "lige petice", a još manje onih koji su mislili da će on s 27 godina igrati u nizozemskom klubu iz donjeg dijela tablice. No, tako je, kako je... 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon neuspjelog pokušaja oživljavanja karijere u Rijeci, Halilović je ljetos kao slobodan igrač potpisao za Fortunu Sittard i oduševio navijače kluba, pogotovo predstavom protiv Volendama, kada je zabio prekrasan gol i upisao asistenciju u 3-1 pobjedi. Sam Halilović smatra da igra bolje, jer igra na "svojoj" poziciji.

- Klubovi mi nisu vjerovali kao veznom igraču i to mi je bio jedan od najvećih problema. Jedino su me u Barceloni vidjeli kao veznjaka, a nakon toga sam 80 posto svojih utakmica odigrao kao desno krilo - kazao je Halilović, kojemu Fortuna nije prvi klub u Nizozemskoj.

- Tako je bilo i kad sam stigao u Heerenveen. Doveli su me da igram u veznom redu, a onda stavili na krilo. Kao krilni igrač moraš puno centrirati i trčati, a to nije moja kvaliteta. Sada napokon mogu raditi ono u čemu sam dobar. Imam i obrambene zadatke, ali imam i dosta slobode. To je zabavno. 

INTER ŽELI HRVATSKOG MAESTRA Mijatović: Messi će se uključiti u dovođenje Modrića u Ameriku!

UZBUNA U KATALONIJI Barcelona je pod istragom za podmićivanja sudaca! Čelnici Seville odbili doći na Camp Nou

Halilovićeva momčad trenutno zauzima 9. mjesto na tablici nizozemskog prvenstva. Sljedeću utakmicu igra kod kuće protiv Twentea, a potom, nakon reprezentativne stanke, gostuje kod moćnog PSV-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Zašto Da To Napišem 05.10.2023.

    Zapelo je kod njegovog oca. Stari je ucjenjivao Barcu i uvjetovao im da ga mora imenovati skautom za JI Europu,na što su mu se iz Barce nasmijali. Ono što otac kroz svoju karijeru nije postigao u nogometu,na silu i na brzinu je htio postići preko sinove karijere. I samo i isključivo zato je Alen prerano i prebrzo isforsirao ići van. Koliko sam se samo kao trener nagledao takvih situacija.

  • RREAL MADRID 03.10.2023.

    Trčanje nije tvoja kvaliteta, pa kako si mislio igrat nogomet. Dok ti imaš loptu svi će usporit i hodat po terenu da se prilagode tvom ritmu. Propo je jer je bio pohlepan i on i njegova obitelj. Gvardiol je pravi primjer kako se uspjeva uz pravu obitelj.

  • nogometas30 03.10.2023.

    Napokon je priznao da je lijen kao magarac, ne bi fina guza trčala

Komentiraj...
Vidi sve komentare