To je to što me zanima!

Genijalac Balić najbolji je rukometaš svih vremena!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Od 11.000 posjetitelja na IHF-ovoj stranici njih 48.7 posto glasovalo je za hrvatskog igrača koji je dobio titulu "najboljeg rukometaša svih vremena"
Vidi originalni članak

Dugo sam rukomet igrao isključivo iz ljubavi, a s 24 godine sam shvatio da bi se od toga moglo i dobro živjeti, rekao je Ivano Balić još prije koju godinu. A čim je to shvatio, postao je najbolji. I to ne u ovom trenutku nego najbolji koji je ikad hodao zemljom...
Na službenoj internetskoj stranici Svjetske rukometne federacije (IHF) završio je izbor za najboljeg svjetskog rukometaša svih vremena. Tko je pobijedio? A tko bi drugi - Ivano Balić! Na pitanje "Tko je najbolji rukometaš svih vremena?", tijekom glasovanja odgovorilo je 11.000 posjetitelja. Od tog broja njih 48.7 % odlučilo se za 31-godišnjeg srednjeg vanjskog CO Zagreba.
- Počašćen sam, posebno kad se uzme u obzir da su me najboljim igračem svih vremena proglasili navijači. Njih ne možeš prevariti - kaže Ivano, olimpijski pobjednik, svjetski prvak i genijalac koji je promijenio rukomet.
Rođeni Splićanin osvojio je naslov svjetskog (2003. godine) i olimpijskog prvaka (2004. godine). Kao doprvak završio je na svjetskim prvenstvima 2005. i 2009. godine, kao i na europskim 2008. i 2010. godine. Na turnirima 2003. i 2006. godine proglasili su ga najboljim svjetskim rukometašem. Balić je pobjedu za najboljega svih vremena odnio ispred Francuza Nikole Karabatića, koji je dobio 33.7 % glasova. Treće mjesto zauzeo je Kirgizijac Talant Dušebajev, danas trener španjolskog Ciudad Reala sa 16.5 % glasova.
- Ovo je velika čast za mene i za hrvatski rukomet. Ali sad to treba opravdati, moram biti još bolji - kaže Balić

SVETLANA KITIĆ NAJBOLJA RUKOM;ETAŠICA IKAD

U natjecanju za najbolju svjetsku rukometašicu svih vremena, koje je provedeno prije muškog izbora, slavila je Srbijanka Svetlana Kitić, ponajbolja svjetska rukometašica iz 80-ih godina.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • glupavi 13.08.2010.

    naravno osim za hrvatsku...tu je uglavnom meta posprda tipa: \"niš ne valja osim onaj put kad je...\"

  • 13.08.2010.

    normalno da je Balić najbolji nebude negdje neki kara-bata bio

  • manalee 13.08.2010.

    Bravo Ivano, zasluženo jer si rukometni kralj! A, mislim da je ova vijest važnija od one frajle koja je spavala sa 5000 njih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare