To je to što me zanima!

Gennaro Gattuso: Vrijedan je ovo gol, ali i naš put je još dug

Vrijedan je gol, ali kao i svaki koji donese tri boda. Naš put je prilično dug do cilja, a to je naslov talijanskog prvaka, rekao je Gattuso nakon što je 'potopio' Juventus
Vidi originalni članak

Gennaro Gattuso, 33-godišnji nogometaš Milana, nikada na terenu nije bio zadužen za postizanje pogodaka. Njegov radni obujam je gotovo isključivo opstrukcija suparnikove igre i neumorno trčanje duž cijelog travnjaka...

Zato ne čudi da je Gattuso od 1999. godine, od dana kada nosi dres Milana, postigao samo devet pogodaka u Seriji A. Trebalo mu je za to čak 323 utakmice. No, onaj u nedjelju kojeg je zabio na gostovanju kod Juventusa za pobjedu 1-0 je nevjerojatno bitan u utrci Milana za naslov prvaka. Makar tako neće konstatirati sam igrač.

- Vrijedan je gol, ali kao i svaki koji donese tri boda. Naš put je prilično dug do cilja, a to je naslov talijanskog prvaka - rekao je Gattuso nakon derbija kod Juventusa.

Zanimljivo da je to kapetanu momčadi (dok je izvan stroja zbog ozljede Ambrosini) bio prvi pogodak za Milan ove sezone u svim natjecanjima, te prvi uopće gol u Seriji A nakon 23. siječnja 2008. godine, kada je zabio jedini gol pri 2-1 porazu svoje momčadi u Bergamu kod Atalante.

- Imamo osam bodova viška u odnosu na Inter i jedino mi je to na pameti. No, znam da će već u nedjelju navečer biti samo pet razlike. Borba traje i ne smijemo zastati niti sekunde u njoj - dodao je Gattuso, koji je spretno Juventusu zabio pogodak s vrha šesnaesterca, makar je u njemu prilično kumovao i vratar Juventusa Gianluigi Buffon.

- Atmosfera je u klubu stvarno pozitivna. Dok god je tako mi balansiramo, sjajno. I sve je u redu, od odnosa s trenerom, do naših odnosa u svlačionici. Zato i imamo toliko uspjeha - rekao je za kraj neumorni nogometni maratonac.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • vuvuzela007 06.03.2011.

    "nakon što je 'potopio' Juventus" , a rezultat 1:0? e stvarno ih je potopio...hahahaha

  • IP95 06.03.2011.

    Odlican gol Gattusa.Samo Milan mora postizati golove zbog utjecaja cile ekipe,a ne zbog individualnog poteza pojedinca...imaju ibru,casana,robinha,pata,seedorfa koji su svi velemajstori ali moraju se objedinit i tada ce ih tesko ko dobit.Mislin da oni svoje u LP jos nisu rekli,proci ce oni Totenham.E da im je Supper Pippo na terenu nebi se tribali bojat :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare