To je to što me zanima!

Gensheimer: Hrvati su eksperti 5-1 obrane, jedna greška i kraj

Hrvatska je u polupraznoj Areni izgubila utakmicu s Njemačkom minimalnom razlikom 26-25. No, nakon utakmice, hrvatsku igru, u kojoj je Červar isprobavao nove igrače, pohvalili su i Nijemci...
Vidi originalni članak

Najbolji zglob rukometa, njemački rukometaš, Uwe Gensheimer (32), nije imao zamjerke na jučerašnju utakmicu u kojoj je njegova momčad slavila 25-26 (12-13) nad Hrvatskom u prijateljskom susretu u sablazno praznoj Areni Zagreb. I Njemačkoj je ovo, kaže, bio test i fokusiranje na ono što slijedi u siječnju: Europsko prvenstvo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ostalo je još jako malo vremena do Europskog prvenstva, a nećemo se više praktički vidjeti svi na okupu. Mislim da nam iz tog razloga ova pobjeda nešto znači - prokomentirao je pa secirao: 

Hrvati su stručnjaci za 5-1

- Dobro smo izgledali. Obrana nam je čvrsta, noge brze, agresivni smo. Dobro smo se nosili s hrvatskim kružnim napadačima što ni u kojem slučaju nije lako. Pokazali smo se i u izlascima jedan na jedan, no u drugom poluvremenu smo imali problema. Radili smo nepotrebne greške i faule, osobito kada nam je Hrvatska igrala 5-1 obranu u kojoj su eksperti. Kada oni igraju taj tip obrane, mi ne smijemo zakasniti niti trenutka, inače sve pada u vodu - smatra Gensheimer.

Zadovoljan je i njemačkim napadom koji je jučer izgledao uigrano i energično. 

- Nadamo se da će tako biti i ne Euru. Dakako, ima još posla,  moramo trenirati da bismo stekli automatizam, da bismo istrčavali odmah na oduzetu loptu, ali ne izgleda loše niti za sada. 

HRVATSKA - NJEMAČKA 25-26 Nijemci osvojili polupraznu Arenu, Cindrić promašio remi

Njemački golman, Andreas Wolff, također je pohvalio Hrvate.  Upravo je Wolff u srijedu u Areni stvarao probleme Hrvatima sa svojim sjajnim obranama. 

- Jako sam ponosan na svoju momčad. Odigrali smo odličnu utakmicu. Mislim da nikada nije lako igrati protiv Hrvatske, osobito u Zagrebu, ali smo uspjeli i potvrdili smo rezultat sa Svjetskog prvenstva, opet smo pobijedili s jednim golom razlike - podsjetio nas je na bolnu sudbinu s početka godine.

- Hrvatska u svojim redovima ima sjajne igrače. Igraju po raznim ligama svijeta, jaki su na svim pozicijama, dodali su i neke nove igrače, puno njih je u Bundesligi i stoga im se nije lako nametnuti - priznaje.

Jedan se vratio, drugi otišao

Nakon tri godine igranja za PSG, Uwe se odlučio vratiti u Rhein-Neckar Löwen, svoj prvi seniorski klub. 

- Godine u Parizu bile su predivne, bio je poseban osjećaj živjeti ondje i igrati. Ipak, sretan sam što sam sada opet s prijateljima, suprugom i trogodišnjim sinom kod kuće - rekao je. 

Andreas Wolff godinama slovi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg rukometnog golmana današnjice.  Osim što je prvi golman njemačke reprezentacije, ovaj 28-godišnji Nijemac od 1.98 m i naš Igor Karačić od ove su sezone suigrači u poljskom Kielcu

NAKON PORAZA (25-26) 'Bolje je da smo sada izgubili nego u siječnju na Euru...'

- Odlično se slažem s Igorom. On je odličan igrač i još bolji čovjek. Nažalost, posljednje dvije utakmice Lige prvaka bio je ozlijeđen i odmah se osjetilo koliko je on bitan dio naše momčadi. 

Dok se Uwe Gensheimer vratio kući, u Njemačku, najbolji rukometni golman današnjice napustio ju je i otišao u Poljsku. 

- Mislim da je svima jasno da je rukometna Bundesliga najbolja, najjača i najatraktivnija liga svijeta. Mogao bih reći da je moj odlazak bio želja za pobjedom u Ligi prvaka, a mislim da Kielce cilja ove sezone na to - govori popularni Andi pa nastavlja:

- Osim toga, želio bih osvojiti i poljsko prvenstvo što sigurno neće biti lako. Već imamo jedan poraz (op. a. Wisla Plock 27-26) i sada se moramo vratiti na pobjedničke staze. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ustani bane 24.10.2019.

    Inače rezultat je bio 25-26, a ne 26-27

  • dottie 24.10.2019.

    26:25

  • Mrki Medo 24.10.2019.

    Stave prijateljsku utakmicu u dvoranu od 12 tisuća mjesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare