To je to što me zanima!

Gianluigi Buffon: Rasizam je bolest koju treba iskorijeniti...

Rasizam je poput malarije i treba ga iskorijeniti. To je osjetljivo pitanje, rekao je golman Juventusa Gianluigi Buffon koji je podržao milanskog veznjaka Boatenga
Vidi originalni članak

Golman Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon podržao je Milanovog veznjaka Kevina-Princea Boatenga koji je prošlog tjedna pred vijećem UN-a održao govor o problemu rasizma u nogometu.

- Boateng je u pravu. Rasizam je poput malarije i treba ga iskorijeniti. To je osjetljivo pitanje i zaista je bilo nekih jako ozbiljnih uvreda – rekao je Buffon za Rai Sport.

Progovorio je ponajbolji golman svijeta i riječ, dvije o svom privatnom životu.

- Nisam često kod kuće u papučama jer imam previše obveza, ali inače sam normalna osoba. Provodim vrijeme s obitelji, mijenjam pelene i čitam priče prije spavanja svojoj djeci. Moja je žena sjajna kuharica i usredotočena je na to područje. Kada sam prije živio sam u Parmi, onda sam sam i kuhao, a specijalitet mi je bila pašta s tunom.

Kao veliki katolički vjernik, Buffon je komentirao i nedavni izbor novog pape.

- Papa ima divno lice i divnu dušu također. Ima lice kakvo sam sanjao da papa mora imati.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gospon fulir 26.03.2013.

    A rasizam prema bijelcima? Slažem se da je rasizam bolest, ali kaj ne napišete nekaj o rasizmu crnaca prema bijelcima, a koji je danas puno veći nego u obrnutom smjeru.

  • mučkođubre2 25.03.2013.

    treba svakako...

  • WOMANIZER 25.03.2013.

    dobro je rekao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare