To je to što me zanima!

Giggs i Neville otvaraju hotel: 'Primit ćemo i 50 beskućnika'

Gary Neville i Ryan Giggs u studenom otvaraju hotel u Manchesteru, a imat će pet zvjezdica. Restaurirali su povijesnu zgradu za 20-ak milijuna eura, a tijekom zime ugostit će i do 50 beskućnika
Vidi originalni članak

Garyja Nevillea (44) i Ryana Giggsa (45) veže sjajno prijateljstvo još iz igračkih dana u Manchester Uniteda. Obojica su ostala urezana u srca navijača 'crvenih vragova', a uspješne karijere nastavili su i izvan travnjaka.

Neville je s Paulom Scholesom i ekipom kupio engleskog niželigaša Salford City koji im je igrača, a okušao se i u trenerskom poslu. Kratko je 2015. vodio španjolskog prvoligaša Valenciju, ali dobio je otkaz nakon pola godine.

Ryan Giggs također se bacio u trenerske vode, a odmah na početku trenerske karijere uzeo je ogroman zalogaj. Nakon što je u 64 navrata nosio dres reprezentacije Walesa, preuzeo je ulogu izbornika svoje domovine. Vodio je Wales protiv Hrvatske u Osijeku i izgubio 2-1.

Neville i Giggs uspješni su i u poslovnim vodama. Uskoro, točnije 15. studenog ove godine, otvaraju luksuzni hotel Stock Exchange u Manchesteru.

Dvojac je kupio jednu povijesnu građevinu prije sedam godina za nekih dva milijuna eura pa u renovaciju utukao još oko 20 milijuna eura. Zgrada je izgrađena 1906. godine, a vrata javnosti otvorit će prvi puta nakon sedamdesetih godina prošloga stoljeća. 

Stock Exchange bit će jedan od tri hotela u gradu s pet zvjezdica, imat će 40 soba, ali i penthouse od 325 kvadrata. Penthouse ima privatnu krovnu terasu, tri kupaonice, kuhinju, dvije lođe, blagovaonicu i teretanu.

Imat će gosti što i pojesti. Kuhinju hotela vodit će čuveni Tom Kerridge, kuhar koji ima dvije Michelinove zvjezdice. 

Hotel još nije ni otvoren, a sve je u početku rezervirano. Najjeftinija soba bit će 205 eura za noć, a one najveće sobe koštat će oko 835 eura po vikendu.

Neville i Giggs su inzistirali da zgrada zadrži dio svoje tradicije, a dodali su samo staklene prozore, moderne kamine i veliku recepciju. 

- Ipak se radi o jednoj od povijesnih znamenitosti Manchestera, moramo to poštovati - rekao je Neville za Business Live pa dodao:

- Zgradi smo udahnuli novi život i ponosan sam na to.

Ima i jedna fenomenalna stvar. Neville je otkrio kako će primiti 50 beskućnika na pet zimskih mjeseci i tako pobrao simpatije britanske javnosti. Koštat će ga to oko 165 tisuća eura, ali ne smeta mu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • profi19 06.07.2019.

    A zenu od brata ce ugostiti u predsidente suite. Pfuii

  • Darko SogiLučić 06.07.2019.

    Vjerojatno je i na nevistu mislio... ali njoj je ostavio sigurno malo bolju sobu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare