To je to što me zanima!

Giggs očajava: Dajte nam naše trenere, tu je previše stranaca!

WBA je najbolje plasirani klub Premier lige, a da ga vodi Britanac i zauzima osmo mjesto. Većinu klubova treniraju stranci i rade dobar posao, a nezadovoljstvo je izrazio Ryan Giggs
Vidi originalni članak

Ryan Giggs (43) smatra kako je Premier liga obilata sa stranim trenerima. Kaže da se radi o vrhunskim stručnjacima, ali smatra da lokalni treneri ne dobivaju dovoljno prilika da dokažu svoje znanje.

- Mislim da nemamo dovoljno britanskih trenera.  Imamo mnogo stranih trenera koji su dobri, ali važno je da i naši treneri dobiju svoju priliku i dokažu talent - izjavio je Giggs.

Od 20 klubova Premier lige samo sedam njih ima britanske trenere, a sedam najviše rangiranih klubova vode stranci.

-Ako ne dobiju posao, nemaju priliku pokazati što znaju i umiju s mladim i talentiranim ekipama. Kao što sam rekao, stranci su dobri treneri, ali vodim računa o balansu i smatram da je trenutno previše stranaca u odnosu na domaće trenere - dodao je Velšanin.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Boki8 23.02.2017.

    Pa i on je stranac u Engleskoj

  • lolito 23.02.2017.

    kad veze nemate

  • DembeleOs287 23.02.2017.

    Zasto forsirati nesto sto nije dobro pa pogledajte samo izbornike engleske kakvi su,moze pricat giggs sta hoce ali engleska nema trenere prve klase i nema smisla da ih se forsira ako postoji bolje rjesenje a postoji

Komentiraj...
Vidi sve komentare