To je to što me zanima!

Giro d'Italia: Španjolac Alberto Contador povećao je vodstvo

Jose Rujano iz Venezuele pobjednik je 13. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, dok je Španjolac Alberto Contador (Saxo Bank) povećao vodstvo u ukupnom poretku...
Vidi originalni članak

Rujano, član momčadi Androni Giocattoli, došao je do cilja 167 kilometara dugačke etape od Spilimberga do Grossglocknera za četiri sata, 45 minuta i 54 sekunde. U istom je vremenu ciljem prošao i Contador (Saxo Bank) koji sada u ukupnom poretku ima tri minute i devet sekundi prednosti ispred Talijana Vincenza Nibalija (Liquigas) koji je izbio na drugo mjesto.

Rujano i Contador su napali osam i pol kilometara prije cilja, a Španjolac se na kraju etape opustio i prepustio Južnoamerikancu da prvi prođe završnom ravninom. Treće je mjesto s čak minutom i 27 sekundi zaostatka zauzeo Francuz John Gardet (AG2R).

Hrvatski biciklist i član Astane Robert Kišerlovski krenuo je u solo-napad na pretposljednjem usponu, ali to mu nije donijelo koristi. Na kraju je etapu završio na 91. mjestu s 15 minuta i 50 sekundi zaostatka. Bolji je bio Vladimir Miholjević (Acqua & Sapone) koji je ciljem prošao pet minuta i 26 sekundi nakon pobjednika i zauzeo 40. mjesto.

U ukupnom je poretku Miholjević na 36. mjestu, a Kišerlovski je pao na 51.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DARK HORSE 21.05.2011.

    Idemo Alberto još jedna etapa pa po doping

Komentiraj...
Vidi sve komentare