To je to što me zanima!

Gislason: Nitko na EP-u neće misliti na Duvnjakovo zdravlje

Trener Kiela prije nešto više od mjesec dana savjetovao je Domagoju Duvnjaku da bojkotira Europsko prvenstvo, kritizirao HRS, a sada opet provocira iako je upravo on taj koji kapetana 'troši' do krajnjih granica
Vidi originalni članak

Na prijašnjim reprezentativnim natjecanjima Kiel je bio najveći gubitnik. Naši protivnici imali su puno više svojih igrača koji nisu išli na velika natjecanja, a mi tu uvijek nastradamo, rekao je islandski stručnjak na klupi Kiela.

Alfred Gislason pomalo je neobičan lik, čovjek koji na klupi svaku utakmicu 'igra' zajedno sa svojim igračima, uvijek se nešto buni, često kuka, a rijetko kad je on krivac za nešto, barem ako se njega pita. Prema njegovim izjavama čovjek bi pomislio da radi u klubu poput Zagreba ili Celja gdje se od njega očekuje da se na vrhunskoj razini bori s momčadima koje imaju tri, četiri ili pet puta veći budžet pa iz godine u godinu mora stvarati nove klince. No, Gislason je u bogatom Kielu, u momčadi ima najbolji golmanski par na svijetu, ima i veličanstvenog Domagoja Duvnjaka, u Njemačkoj uzme koga god poželi i opet mu nešto smeta. A u zadnje vrijeme posebno mu je na piku hrvatska rukometna reprezentacija.

SKANDALOZAN ISTUP Trener Kiela Duvnjaku: Ne idi s Hrvatskom na Euro, ne paze te

- Znate, užasno sam zabrinut kako će Domagoj Duvnjak podnijeti Europsko prvenstvo! Tamo nitko neće brinuti o njegovu zdravlju - rekao je Gislason kao da namjerno provocira sve u i oko hrvatske reprezentacije.

Iznenađenje? Ne, ako se pogledaju Gislasonove izjave od prije mjesec dana kada je Duvnjaku savjetovao da bojkotira reprezentaciju, a HRS-u poručio da su oni i njihovi treneri najveći krivci za Duletovu ozljedu.

Nevjerojatno, pomalo suludo jer upravo je Alfred Gislason čovjek koji Duvnjaka troši do krajnjih granica. Prijašnjih sezona hrvatskog je i svog kapetana 'ubijao' svih 60 minuta obrana-napad iz utakmice u utakmicu, ne bi ga poštedio ni kad bi Kiel imao dvocifrenu razliku, nije mu padalo na pamet da ga odmori koju utakmicu, da je mogao stavio bi ga i na gol, samo da Dule ne odmara. I to u Bundesligi, najtežoj, najžešćoj, najzahtjevnijoj rukometnoj ligi na svijetu. 

PETAR ĐORĐIĆ Srpski topnik: Duvnjak je stroj, takvog igrača nikad nisam vidio

A Duvnjak šuti i radi jer Kiel je prije svega posao, za to je plaćen i naravno da će biti na 100 posto kad god je na parketu. No reprezentacija je ljubav, Hrvatska je za Duvnjaka svetinja i niti u jednom trenutku nije pomislio reći 'ne' Slavku Goluži, Željku Babiću, a posebno ne sada Lini Červaru

Bez njega Hrvatska nije ista momčad, pa čak i kad u reprezentaciju dođe nakon osam mjeseci pauze i naravno da nije na razini na kojoj bi mogao biti da je potpuno zdrav. Duvnjak, makar i sjedio na klupi 55 minuta, je vođa ove momčad, igrač koji radi razliku, igračina koja donosi medalje... I, zato gospodine Gislason, ne brinite, znat će ga Lino sačuvati, postoje u reprezentaciji ljudi kojima je stalo do zdravlja kapetana, a Kiel će u veljači, nadamo se, biti ponosan što u momčadi ima europskog prvaka...

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Mara17Orsolic5 07.01.2018.

    Što tu pričaš gluposti?! Hrvatska neće misliti na Duletovo zdravlje?! A ti kao misliš na njegovo zdravlje?! Pa ti si taj koji ga je i doveo u ovo stanje, a ne mi!! U Francuskoj je igrao najmanje do sada! Zašto?! Upravo zbog koljena! A ti si taj koji si ga forsirao u svakoj utakmici od drugog mjeseca pa do četvrtog, iako su i ptičice na grani znale da mu koljeno nije dobro!! Naši su odmah nakon prvenstva rekli da Dule treba na operaciju! A je li operiran odmah?! Nije!! Vi ste ti koji mu niste dali da ide na operaciju odmah nakon prvenstva!! Da Hrvatska nije vršila pritisak Dule ne bi otišao ni u travnju na operaciju!! S toga nemate pravo napadati Hrvatsku i Savez!!! Ako itko ima pravo napadati zbog Duletovog zdravlja onda smo to mi!!! Od kako je Dule u Kielu u reprezentaciju nikada nije došao potpuno zdrav i odmoran! Zbog toga je naša reprezentacija patila, zbog toga su najviše izostajala zlata!! A jeli vas itko iz HRS-a ili Hrvatske napadao?! Nije!! Zato ni vi nas ne napadajte bez ikakvog razloga!!! I budi siguran da će Hrvatska paziti na Duleta!!!

  • domza33 05.01.2018.

    ovaj stvor ga je i uništio,nadam se da če dule natrpati Island.....

  • LTB68 04.01.2018.

    Uvijem je dobar napad bio najbolja obrana

Komentiraj...
Vidi sve komentare