To je to što me zanima!

Glava, top u nozi, a sad i prsa: Kako Majer vuče mini 'vatrene'

Lovro Majer (22) briljira na početku sezone u Dinamu te u Hrvatskoj U21 koju vuče prema Europskom prvenstvu. Dugo se tražio u hrvatskom prvaku, lutao s pozicije na poziciju, a sada uhvatio kontinuitet...
Vidi originalni članak

Tamo krajem srpnja ove godine, pojavile su se glasine o odlasku Lovre Majera u Birmingham. U Dinamu su tada izgubili strpljenje s njim, dragulj kojeg su platili 2,5 milijuna eura (Transfermarkt) nije uspio zasjati. Kod Nenada Bjelice nikada nije uspio uhvatiti kontinuitet, nije se ni nametnuo kod Igora Jovićevića. A kako će kod Mamića, pitali su se na Maksimiru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još dok je igrao u Lokomotivi vidjelo se da drugačije udara loptu od drugih, da drugačije razmišlja i ima svoje vizije, ali falila je nit koja će pokrenuti taj talent. Omele su ga i ozljede, a uvijek se pričalo tome kontinuitetu. Ako je suditi po početku sezone, tu nit je napokon pronašao.

Lovro Majer (22) briljira na početku sezonu u Dinamu te u Hrvatskoj U21 koju vuče prema Europskom prvenstvu. Dugo se tražio u hrvatskom prvaku, lutao s pozicije na poziciju, a napokon se pronašao dolaskom Zorana Mamića kod kojeg uživa u nogometu. Sve je zapravo započelo u posljednjem kolu HNL-a kada je zabio i asistirao u pobjedi nad Varaždinom (2-0), a sve je pretočio i u novu sezonu. 

Prvo je zabio dva gola Lokomotivi uz fantastičnu partiju, strijelac je bio i u remiju protiv Belupa, a svaki susret je započeo od prve minute. Odlične igre prenio je i u mini 'vatrene' gdje je prvo zabio dva gola u pobjedi nad Grčkom (5-0), zabio je bombetinu San Marinu u rekordnoj pobjedi (10-0), a ovaj put je svojim golom donio pobjedu Hrvatskoj na teškom gostovanju kod Grka (1-0).

Osim što je znatno podignuo igru, pokazao je i sav raskoš svog talenta. Iako je visok 1,76 m, uspio je Grčkoj u Varaždinu zabiti sjajan gol glavom! Sosa i Moro kombinirali su po lijevoj strani, današnji igrač ruskog Dinama ubacio je u peterac, a 'modru' sponu upotpunio je Majer koji je u naletu dočekao loptu i glavom ju pospremio u gol.

(Od 1:10)

A još briljantnija bila je ona bomba protiv San Marina. Tri boda bila su upisana i tri dana prije utakmice, bilo je samo pitanje kolika će biti razlika. Jasno, protivnik poput njih neko mjerilo, ali treba i protiv takvog protivnika pospremiti bombu s 20 metara u mrežu. Primio je loptu, povukao je na nekih 20 metara od gola i opalio lijevom nogom. Lopta je od prečke završila u golu.

(Od 0:50)

Iako mu golovi nisu primarni zadatak, već asistencije, svejedno je zabio i Grcima. A ovaj gol je bio posebno važan jer je donio pobjedu i ostavio Hrvatsku u igri za plasman na Euro. 

Naši mladići, koji su tehnički potkovaniji od Grka, mučili su se s kombinatorikom zbog jako lošeg travnjaka, ali jedna prava prilika bila je dovoljna za pobjedu. Šutalo je s desnog boka u peterac ubacio oštru poluvisoku loptu, a pred golom se sjajno snašao Majer koji je prsima pogodio za 1-0!

(Od 0:50)

Dinamov dragulj konačno je zasjao, a tu profitira i reprezentacija koju Lovro vuče prema Euru. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • arow 14.10.2020.

    Imamo odlican mladi pogon

  • NIKE 14.10.2020.

    Meni taj Lovro izgleda na šmokljana u školi koji se uvlačio profesorima i kojeg su uvijek tukli.

  • Trump Jong Un 14.10.2020.

    Bojim se ako tako nastavi da se nametne Mamiću u Međugorju

Komentiraj...
Vidi sve komentare