Obavijesti

Sport

Komentari 44

Glava, top u nozi, a sad i prsa: Kako Majer vuče mini 'vatrene'

Glava, top u nozi, a sad i prsa: Kako Majer vuče mini 'vatrene'

Lovro Majer (22) briljira na početku sezone u Dinamu te u Hrvatskoj U21 koju vuče prema Europskom prvenstvu. Dugo se tražio u hrvatskom prvaku, lutao s pozicije na poziciju, a sada uhvatio kontinuitet...

VIDEO

Tamo krajem srpnja ove godine, pojavile su se glasine o odlasku Lovre Majera u Birmingham. U Dinamu su tada izgubili strpljenje s njim, dragulj kojeg su platili 2,5 milijuna eura (Transfermarkt) nije uspio zasjati. Kod Nenada Bjelice nikada nije uspio uhvatiti kontinuitet, nije se ni nametnuo kod Igora Jovićevića. A kako će kod Mamića, pitali su se na Maksimiru.

Pokretanje videa...

Gvardiol, Čolina i Špikić uoči Grčke 07:30

Još dok je igrao u Lokomotivi vidjelo se da drugačije udara loptu od drugih, da drugačije razmišlja i ima svoje vizije, ali falila je nit koja će pokrenuti taj talent. Omele su ga i ozljede, a uvijek se pričalo tome kontinuitetu. Ako je suditi po početku sezone, tu nit je napokon pronašao.

Lovro Majer (22) briljira na početku sezonu u Dinamu te u Hrvatskoj U21 koju vuče prema Europskom prvenstvu. Dugo se tražio u hrvatskom prvaku, lutao s pozicije na poziciju, a napokon se pronašao dolaskom Zorana Mamića kod kojeg uživa u nogometu. Sve je zapravo započelo u posljednjem kolu HNL-a kada je zabio i asistirao u pobjedi nad Varaždinom (2-0), a sve je pretočio i u novu sezonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Varaždin i Dinamo sastali se u 7. kolu HT Prve lige

Prvo je zabio dva gola Lokomotivi uz fantastičnu partiju, strijelac je bio i u remiju protiv Belupa, a svaki susret je započeo od prve minute. Odlične igre prenio je i u mini 'vatrene' gdje je prvo zabio dva gola u pobjedi nad Grčkom (5-0), zabio je bombetinu San Marinu u rekordnoj pobjedi (10-0), a ovaj put je svojim golom donio pobjedu Hrvatskoj na teškom gostovanju kod Grka (1-0).

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino

Osim što je znatno podignuo igru, pokazao je i sav raskoš svog talenta. Iako je visok 1,76 m, uspio je Grčkoj u Varaždinu zabiti sjajan gol glavom! Sosa i Moro kombinirali su po lijevoj strani, današnji igrač ruskog Dinama ubacio je u peterac, a 'modru' sponu upotpunio je Majer koji je u naletu dočekao loptu i glavom ju pospremio u gol.

(Od 1:10)

A još briljantnija bila je ona bomba protiv San Marina. Tri boda bila su upisana i tri dana prije utakmice, bilo je samo pitanje kolika će biti razlika. Jasno, protivnik poput njih neko mjerilo, ali treba i protiv takvog protivnika pospremiti bombu s 20 metara u mrežu. Primio je loptu, povukao je na nekih 20 metara od gola i opalio lijevom nogom. Lopta je od prečke završila u golu.

(Od 0:50)

Iako mu golovi nisu primarni zadatak, već asistencije, svejedno je zabio i Grcima. A ovaj gol je bio posebno važan jer je donio pobjedu i ostavio Hrvatsku u igri za plasman na Euro. 

Naši mladići, koji su tehnički potkovaniji od Grka, mučili su se s kombinatorikom zbog jako lošeg travnjaka, ali jedna prava prilika bila je dovoljna za pobjedu. Šutalo je s desnog boka u peterac ubacio oštru poluvisoku loptu, a pred golom se sjajno snašao Majer koji je prsima pogodio za 1-0!

(Od 0:50)

Dinamov dragulj konačno je zasjao, a tu profitira i reprezentacija koju Lovro vuče prema Euru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola