To je to što me zanima!

Glock 'podario' Hamiltonu naslov svjetskog prvaka!

Lewis Hamilton osvojio je peto mjesto na Velikoj nagradi Brazila u Sao Paulu i time postao najmlađi svjetski prvak u povijesti Formule 1
Vidi originalni članak

Felipe Massa bio je na rubu plača. Teškim korakom Brazilac se popeo na pobjedničko postolje i pozdravio domaću publiku. Pobijedio je u rodnom Sao Paulu, no naslov svjetskog prvaka pripao je Lewisu Hamiltonu. Britanac je u dramatičnoj završnici Velike nagrade Brazila osigurao peto mjesto i postao najmlađi svjetski prvak u povijesti Formule 1, a ujedno i prvi tamnoputi vozač kojemu je to pošlo za rukom.
Slično kao lani, kada je borbu za titulu izgubio protiv Raikkonena, Hamilton je 'visio’ doslovce do zadnjeg zavoja. Sebastian Vettel iznenađujuće ga je pretekao dva kruga prije kraja i gurnuo na šesto mjesto. U tom trenutku novi svjetski prvak bio je Massa. No nepunih 800 metara prije cilja Timo Glock u Toyoti naglo je usporio, ispred sebe propustio Vettela i Hamiltona, te Britancu omogućio premijerni naslov prvaka. Ispostavilo se da Nijemac po jakoj kiši više nije mogao kontrolirati bolid.
Utješna nagrada za Ferrari stigla je u obliku rekordnog 16. konstruktorskog naslova prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • dijana italy 16.11.2008.

    ma kakav hamilton prosle godine je popusio ove godine cista sreca pa kada ga je fetel prestiga on vise nista nije mogao napraviti i sa time je hamilton jos jednom dokazao da nema pojma o voznji samo se zna ku ....ti kazu da je u jednako dobar u voznji kao massa i kimi ma zajebi stari moras ti jos puno toga nauciti

  • maky1993 06.11.2008.

    @milangirl kakav hamilton??? daj molim te! dobro imao je tezak put. pa???!!! koga briga i nije bolji od masse a kamoli od schumachera pa VETTEL ga je prosao(postujem ga super vozi al STR je STR)

  • štrumfeta 03.11.2008.

    Nije ni meni hamilton drag, ali njegov je naslov i to je to ,glock sigurno nebi njemu pomogao nakon što je rekao da će mu se osvetit izbacivanjem sa staze tako da nevjerujem u to, ali da je itko od vas šta komentirate ikad vozio bilo kakvu utrku znao bi da nije slick jednostavno vozit po kiši. a i sjetimo se kako je lani osvojeno prvenstvo kolege pomagale jedan drugome tako da netreba osuđivati kad ti nepaše ishod , jer ako je ono lani bilo u redu ovo sad je super.

Komentiraj...
Vidi sve komentare