To je to što me zanima!

Gojo s druge planete: 'Može li se to računati kao novi rekord?'

Prvi trening je stvarno bio odličan. Podloga je nažalost dosta spora, kao u Bologni, ali nas to nije iznenadilo. Imamo pet dana da se pripremimo za uvjete, nadam se da će biti super, dojmovi su Borne Ćorića
Vidi originalni članak

Hrvatska teniska reprezentacija nalazi se u Malagi gdje će u srijedu igrati četvrtfinale Davis Cupa protiv Španjolske. Naši tenisači su u subotu odradili prvi trening u dvorani José María Martín Carpena s kojeg je u javnost dospjela vrlo zanimljiva fotografija.

POGLEDAJTE VIDEO: Gojo i Ćorić pjevaju Joleta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski teniski savez je objavio fotografiju Borne Goje, koji čuči pored videozaslona s izmjerenih 450 km/h na servisu. Budući da takva brzina nikada u povijesti svjetskog tenisa nije izmjerena, ma niti blizu te brojke, za pretpostaviti je da među hrvatskim reprezentativcima vlada sjajna atmosfera i da su se moderatori HTS-a našalili.

- Borna Gojo je na prvom treningu bio raspoložen za odlične servise. Može li se ovo računati kao novi rekord? - stoji u objavi HTS-a.

Jer svjetski rekord s najbržim servisom drži Australac Sam Groth, koji je 2012. godine u Busanu servirao lopticu pri brzini od 263 km/h. Doktor Ivo Karlović također je bio jedan od najboljih servera u povijesti. Div sa Šalate drži četvrto mjesto s 253 km/h iz 2011. godine tijekom meča na Davis Cupu.

Izbornik Vedran Martić je za četvrtfinale Davis Cupa protiv Španjolske pozvao Nikolu Mektića, Matu Pavića, Marina Čilića, Bornu Ćorića i Bornu Goju.

Hrvati su u subotu isprobali teren i Borna Ćorić nije bio u potpunosti zadovoljan s podlogom.

- Prvi trening je stvarno bio odličan. Podloga je nažalost dosta spora, kao u Bologni, ali nas to nije iznenadilo. Imamo pet dana da se pripremimo za uvjete, nadam se da će biti super - rekao je Ćorić.

Teren su osjetili Ćorić i Gojo te Mili Poljičak, kao velika nada našeg tenisa, dok se Marin Čilić priključuje u nedjelju, a Nikola Mektić i Mate Pavić po završetku nastupa na ATP Finalsu u Torinu.

Sudar sa Španjolcima je 23. studenoga s početkom u 16 sati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Orep 19.11.2022.

    Ja mislim da je bilo1450, ali to današnji uređaji ne mogu zabilježiti.

  • hrvatski_domoljub 19.11.2022.

    Gojo ti si nas ponos splitski 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare