To je to što me zanima!

Barcelona na Raketin pogon: Dijete mu poletjelo u zagrljaj

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić zabio je vodeći gol za Barcelonu u gostujućoj pobjedi kod Granade 3-1. Raketa je dodao i asistenciju, bio je među najboljima...
Vidi originalni članak

Briljantna utakmica Ivana Rakitića za Barcelonu. Hrvatski reprezentativac zabio je i asistirao u pobjedi "blaugrane" kod Granade 3-1 za povratak na jedan bod zaostatka za Realom, uz utakmicu više.

Raketa je doveo Barcelonu u vodstvo u 25. minuti. Luis Suárez obavio je pola posla probivši lijevi bok nakon što ga je Jordi Alba proigrao. Urugvajac je pucao prema golu, Cala je odbio do Rakitića koji je fino postavio nogu i zabio četvrti prvenstveni gol.

Prvi je to Rakitićev gol nakon 22. studenog, kada je bio strijelac protiv Seville (5-1), a posljednji gol uopće prije ovog zabio je Huesci u Kupu kralja 3. prosinca . Goal ga je proglasio igračem utakmice , pogledajte njegovu statistiku.

Suárez je povisio vodstvo "blaugrane" u 49. minuti nakon odlične asistencije Ivana Rakitića. Ipak, samo četiri minute poslije Granada se vratila u igru iz penala Frana Rica kojeg je skrivio Bartra .

Sjajnu predstavu Rakitić je okrunio novim proigravanjem Suáreza u 70. minuti koji ovaj put nije zabio, nego je dodao Lionelu Messiju koji je postigao 27. prvenstveni gol za konačnih 3-1.

Zanimljiv događaj zbio se nakon utakmice. Jedan od skupljača lopti prišao je Rakitiću i nije ga ispuštao iz zagrljaja sve do izlaska s travnjaka, što je dokaz koliko je hrvatski reprezentativac omiljen u Španjolskoj.

Dogovorio se s Ter Stegenom da mora proslaviti gol s njim

- Podigli smo se nakon komplicirane utakmice protiv Málage. Znali smo da se ovdje uvijek teško pobjeđuje . Napravili smo velik posao i zaslužili smo ovu pobjedu - rekao je nakon utakmice Rakitić pa objasnio zašto je pri proslavi gola potrčao u zagrljaj rezervnom golmanu Marcu-Andréu ter Stegenu:

- Već me nekoliko tjedana zeza da moram zabiti gol i, kad ga zabijem, da proslavim s njim, pa sam to i ispunio.

Detaljne statistike utakmice pogledajte na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • MinePi 01.03.2015.

    gledao sam utakmicu i danas reprizu stvarno mogu reci da je bio najbolji na terenu ukljucujuci i suareza njih dvoje se jako dobro razumiju na terenu i bude li mu messi dao da se pokaze i vise ga cijenio ustvari postivao na terenu suradjivao s njim barcelona ce dobiti vise nego da samo jedan igrac vodi citavu ekipu nogomet je ekipni sport ispostovati svoga suigraca koji se nalazi u boljoj situaciji od tebe je vise nekada nego da si dao dva gola zato je i rakitic pokupio sve te pohvale jer su pravi znalci prepoznali koliki e veliki doprinos dao u pobijedi barcelone

  • šanto5 01.03.2015.

    Raketa je definitivno pravi karakter i uzor svim mladim sportašima i ljudima općenito, i zato mi je neizmjerno drago što je uspio i u Barci. Svaka čast Ivane!!!!!!!

  • dobro jutro 01.03.2015.

    Odlicno eno i Suarez polako daje ono za sto su ga doveli

Komentiraj...
Vidi sve komentare