To je to što me zanima!

Petrić zabio za HSV, Bayern jedva do pobjede u 90. minuti

Schalke je potopio Köln s 5-1, dok se Bayern jedva izvukao golom Gustava na isteku vremena. Borussija D. pala je kod Hoffenheima, a HSV remizirao s Herthom
Vidi originalni članak

Kapetan berlinskog Bundesligaša Andre Mijatović postigao je izjednačujući pogodak za svoju momčad u završnici dvoboja na gostovanju u Hamburgu u dvoboju 2. kola nogometne Bundeslige.

Bivši branič Rijeke i Dinama Andre Mijatović kao kapetan je predvodio povratnika u Bundesligu Herthu iz Berlina na gostovanju u Hamburgu, dok je s druge strane hrvatski reprezentativac Mladen Petrić zaigrao od početka, te je zamijenjen u 67. minuti. I upravo su dva Hrvata sudjelovala u akciji za prvi pogodak. Petrić je primio loptu u šesnaestercu gostiju i kada se pokušavao okrenuti kako bi zapucao na vrata Mijatović ga je povukao za dres, a sudac je pokazao na bijelu točku i žuti karton Mijatoviću. Siguran realizator udarcem po sredini gola bio je upravo Petrić. Prije odlaska na odmor izjednačio je Torun, da bi Korejanac Son ponovo doveo HSV u vodstvo pola sata prije kraja. No, Mijatović se iskupio u završnici susreta kada je iskoristio lošu procjenu domaćeg vratara Drobnyja nakon ubačaja iz kuta te glavom zabio za 2-2.

U derbiju kola Bayern je na gostovanju svladao Wolfsburg pogotkom Luiza Gustava u 90. minuti nakon akcije koju je započeo naš reprezentativac Ivica Olić. Hrvat se s lijeve strane probio u kazneni prostor domaćina, dodao do Riberyja koji je povratnom loptom idealno poslužio Luiz Gustava na vrhu šesnaesterca, a ovaj je prisebno plasirao loptu u mrežu uhvativši pritom vratara Wolfsburga Benaglija na krivoj nozi. Treba posebno istaknuti da je Wolfsburgu u prvom poluvremenu neopravdano poništen regularan gol koji je glavom postigao Helmes. Recimo da je Mario Mandžukić odigrao cijeli susret za domaćine, dok je Srđan Lakić u 88. minuti zamijenio Helmesa. S druge strane, Ivica Olić je u igru ušao u 86. minuti, dok je Danijel Pranjić utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Dodajmo da je statistika ogleda ovih dvaju klubova dosta porazna za momčad iz Vučjeg grada, u zadnjih 11 susreta 8 pobjeda Bavaraca, 2 remija i samo jedna pobjeda "zelenih".

Sjajno izvedenim slobodnim udarcem bosanskohercegovačkog reprezentativca Sejada Salihovića Hoffenheim je svladao aktualnog prvaka Borussiju Dortmund za koju je od 55. minute zaigrao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Drugi član "vatrenih", Josip Šimunić, nije bio u kadru domaćih niti na klupi. Čini se da je Hoffenheim "crna mačka" Borussije budući su jedina ekipa koju lani nisu uspjeli pobijediti na putu do naslova prvaka, a ukupno u 7 utakmica otkako je Hoffenheim u Bundesligi samo jednom su slavili "žuto-crni", a omjer je 3-3-1...

Schalke je u Gelsenkirchenu nakon ranog vodstva gostiju u nastavku potpuno razbio Köln (5-1) za koji je Mato Jajalo igrao do 74. minute. Posebno se istaknuo Nizozemac Huntelaar s tri gola, no najljepši je svakako bio pogodak starog majstora, Španjolca Raula, koji je prelijepim lobom zabio za 4-1.

Nürnberg je na svom travnjaku propustio kapitalizirati gostujuću pobjedu nad Herthom na otvaranju sezone, poraženi su od Hannovera s 2-1.

Uspješan gost s identičnim rezultatom bio je i Mainz koji je slavio u Freiburgu, Za domaće je svih 90 minuta odradio bivši zagrebaš i BiH reprezentativac Mensur Mujdža, dok mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković nije bio u kadru gostujuće momčadi.


 

Bundesliga, 2.kolo:

Schalke – Köln 5-1 (Huntelaar 42-11m, 47, 84, Holtby 48, Raul 59 / Podolski 12)

Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-0 (Salihović 9)

Nürnberg – Hannover 1-2 (Pekhart 56 / Abdellaoue 16, Rausch 27-11m)

Freiburg – Mainz 1-2 (Cisse 90 / Riise 64, Choupo Moting 79)

Wolfsburg – Bayern 0-1 (L. Gustavo 90)

HSV – Hertha 2-2 (Petrić 25-11m, Son 61 / Torun 43, Mijatović 88)


 

Ljestvica:

1. Mainz, 2. Hannover, 3. Stuttgart, 4. Wolfsburg, 5. Werder Bremen, 6. Schalke, 7. Borussija D., 8. Borussija M.... 11. Bayern

Idi na 24sata

Komentari 5

  • AnteG 13.08.2011.

    RAUL! HVALA TI što sam vidio nešto najljepše što nogomet može danas ponuditi! Uljepšao si mi dan ponovno! HVALA LEGENDO! Jedan od najljepših lobova ikad! ČUUUUDO!

  • Grbinho 13.08.2011.

    Kakav majstor! Ne trebam ni napisati ime, zna se na koga mislim, neponovljivi.

  • bekinho 13.08.2011.

    e je se real sjebo kaj te prodao...isto kao i robena...raul kralju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare