To je to što me zanima!

Golijada: Meksiko preokretom protiv SAD-a obranio Gold Cup

U finalu Gold Cupa Meksiko je pobijedio nakon što je gubilo s 2-0. Meksikancima je to ukupno deveti naslov. Javier Hernandez je najbolji strijelac i najbolji igrač turnira
Vidi originalni članak

Meksička nogometna reprezentacija obranila je naslov prvaka Sjeverne i Srednje Amerike. U finalu Gold Cupa izabranici Josea Manuela de la Torrea pobijedili su SAD s 4-2 i to nakon što su gubili s 2-0...

Više od 93.000 gledatelja, većinom navijača Meksika, na stadionu Rose Bowl u Pasadeni na kojem se igrao i finale Svjetskog prvenstva 1994., svjedočilo je nakon 23 minute igre velikoj prednosti domaćina natjecanja. Već u osmoj minuti Michael Bradley je glavom doveo SAD u vodstvo, a 15 minuta kasnije prvi je pogodak na ovogodišnjem Gold Cupu zabio i Landon Donovan, najbolji strijelac u povijesti američke reprezentacije. Tim je golom ujedno postao i prvi strijelac Gold Cupa svih vremena (13 golova).

Uraganski start nogometaša Boba Bradleyja nije, međutim, omeo Meksikance koji su najprije u 29. minuti golom Pabla Edsona Barrere smanjili zaostatak, a do kraja poluvremena, u 36. minuti, i izjednačili preko Josea Andresa Guardada. Dvojica spomenutih su režirala i vodstvo branitelja naslova, već u petoj minuti drugog dijela Guardado je asistirao napadaču West Hama za njegov drugi gol večeri. Priču je u 76. minuti sjajnim golom zaključio veznjak Tottenhama Giovani dos Santos.

Napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez je ovom prilikom ostao bez gola, ali je s ukupno sedam golova ponio naslov prvog strijelca natjecanja, a izabran je i za najboljeg igrača cijelog turnira.

Meksiko je, pak, ponovio uspjeh iz 2009. godine kada je u finalu također bio bolji od SAD-a, tada s čak 5-0. Meksikancima je to ukupno deveti naslov na prvenstvima Sjeverne i Srednje Amerike, po čemu su uvjerljivo najuspješnija reprezentacija ovog natjecanja. Ujedno, subotnjim su trijumfom izborili nastup na Kupu konfederacija u Brazilu 2013., generalnoj probi za SP godinu kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • mrcinaa 26.06.2011.

    da se odma razuminemo ja ne navijam za manu, ali evo usporedbe: chicarito zna sa malim timovima, zabiti, u finalu protiv barce nije bilo ni č od chicharita ;) a bio je pun hvale.. on nije kompletan napadac, on ima taj hebeni filing(osjecaj) za gol kao van nisterloy ili raul, on nije ko npr. rooney koji igra i koji je vidljiv po cijelom terenu.. a takvi igraci poput chicarita koriste samo naprijed.. a i rooney ce napraviti 80% posto posla pa ce dodati chicaritu a ovaj ce zabiti i koga ce onda hvaliti?

  • 26.06.2011.

    Normalno da je Meksiko stalno prvi kad praktički konkurenciju nit nema,možda jedino ti Ameri i njihov soccer.

  • Chelsea_Boy_98 26.06.2011.

    je mi CHEAT-CHARITO nesto..kad on bude igrac kao drogba,rooney,van nisterloy neka mi se javi..lik zabija golove samo kad ide jedan na jedan na golmana ili kad samo treba postavit loptu..lik nema blage veze !! -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare