To je to što me zanima!

Golijada u Hrvatskoj: U prvih šest kola niti jednom nula-nula

U prvih 25 utakmica palo je čak 90 golova, što je fantastičan prosjek od 3,6 golova po utakmici. Najefikasniji su Dinamo i Hajduk, koji su zabili 16 golova, Rijeka 14...
Vidi originalni članak

To je sjajna stvar, padaju golovi na svim utakmicama. Na primjer, mi jedini u Hrvatskoj igramo s dvije špice, a ja uvijek težim igri prema naprijed, rekao je trener Zadra Ferdo Milin.

Već u prvim kolima francuskog, njemačkog i engleskog prvenstva bilo je dosta utakmica bez golova, no u HNL-u već šest kola traje prava golijada.

- To je odlična stvar za publiku, ljudi vole gledati golove. No pričekajmo još malo. Sjetite se Svjetskog prvenstva u Brazilu. U prvoj fazi bilo je golova kao kiše, svi su zabijali. No kako je prvenstvo odmicalo, igralo se opreznije pa smo često gledali 0-0, produžetke i penale. Mislim da smo dobro počeli, no kako će dolaziti važnije utakmice, sigurno će se igrati opreznije - smatra trener Istre Igor Pamić

U prvih 25 utakmica palo je čak 90 golova, što je fantastičan prosjek od 3,6 golova po utakmici. Najefikasniji su Dinamo i Hajduk, koji su zabili 16 golova, Rijeka 14, a čak je i posljednja Lokomotiva već zabila 11 golova. 

- Svi želimo igrati prema naprijed, ali pitanje je s kakvim igračima raspolažemo. Kod nas takav napadački profil igrača imaju Dinamo, Hajduk i Rijeka. Mogu i ja igrati s Istrom napadački, ali koliko će to rupa ostaviti iza? Ali opet, svaka čast svima, zaista se igra napadački. Obrane se postavljaju dosta visoko - kaže Pamić.

Čak i Zadar, koji je igrao dosta zatvoreno dok nije došao Ferdo Milin, igra napadački, teži nadigravanju i teško se sjetiti utakmice u kojoj su Zadrani 'parkirali' autobus pred svoj šesnaesterac

- Iskreno, ni ja se ne sjećam. U mome mandatu samo smo jednu utakmicu igrali defenzivno, pa smo se branili gotovo cijeli susret. Bilo je to protiv Istre, u rujnu 2013. Zatvorili smo se i iz prvog udarca prema golu, u sudačkoj nadoknadi, zabili za pobjedu - kaže Milin.

Čak na sedam utakmica palo je najmanje pet golova, na nekima je bilo i po sedam. Primjerice, Rijeka - Hajduk 4-2, Lokomotiva - Dinamo 3-4, Rijeka - Hajduk 4-2, Lokomotiva - Hajduk 2-5, Istra - Lokomotiva 3-2 samo su dokaz da novi, mlađi treneri u hrvatskom prvenstvu imaju drugačiji pristup, drugačiji sustav čiji je cilj zabiti gol više.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • šanto5 25.08.2014.

    možete se ismijavati od lige ali nešto se dešava, prije nekoliko godina su nam klubovi ispali od Ciparskih i sl. klubova...ipak se kreće....možda malo sporo ali....

  • -Rio 25.08.2014.

    Bit ce i ruglo puno kada cecka dodje,maminjo je na pregovorima u bg

  • -Rio 25.08.2014.

    kad dodje cecka

Komentiraj...
Vidi sve komentare