To je to što me zanima!

Goluža: Francuzi su potrošeni, nisu imali dovoljno priprema

Kako bi svoje prijatelje pogledali u oči kad ne bi bili pošteni, koju bi to poruku poslali u Hrvatsku? Izabrali smo pošteni put i sigurno smo da će se to isplatiti, kaže Slavko
Vidi originalni članak

Nakon što su pet utakmica igrali u Madridu, hrvatski rukometaši sa stožerom su se u nedjelju preselili u Zaragozu, u kojem će igrati osminu finala protiv Bjelorusije. No, Slavko Goluža prvo se osvrnuo na sinoćnju pobjedu nad Španjolskom.

- Bilo je dosta zahtjevno, bio je dobar tempo svih 60 minuta. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i šteta je što smo iz utakmice izašli s povredama koje su nastale. Štrlek je definitivno otpao, pozvali smo Ninčevića. Trebamo vidjeti što je sa Bičanićem, Lackovićem i njegovom rukom (u međuvremenu je otpao do kraja natjecanja op.a.) - rekao je hrvatski izbornik i dodao:

- Ne trebamo o ničem drugom razmišljati osim o Bjelorusiji. Napravit ćemo maksimalnu regeneraciju igrača da se što bolje oporave od napora i od puta cijelog jutra do Zaragoze. A sutra ćemo ući maksimalno, borbeno, ostavit ćemo srce na terenu jer se tako igra za nacionalni dres.

Uoči Španjolske govorilo se hoće li Hrvatska protiv domaćina namještati lakši ždrijeb.

- Znam da cijela Hrvatska živi s nama i to nam je bio dodatni motiv. Nas kalkulacije ne zanimaju. Kako bi svoje prijatelje pogledali u oči kad ne bi bili pošteni, koju bi to poruku poslali u Hrvatsku? Izabrali smo pošteni put i sigurno smo da će se to isplatiti. Bez obzira na sve, to je teži put, ali ekipa je homogena i čvrsta, znamo našu vrijednost, dat ćemo sve od sebe i ostvariti dobar rezultat.

Bjelorusija bi trebala biti tek zagrijavanje za četvrtfinale, no Goluža kao uvijek dosad poziva na oprez.

- Gledali smo usput njihove utakmice, igraju čvrstu 6-0 obranu. Imaju jednog od najboljih golmana, minimalno 15 obrana po utakmici. Rotiraju i dosta trče. Ali protivnici me puno ne interesiraju, isključivo smo koncentrirani na sebe, znamo svoju vrijednost.

Večeras u osmini finala igraju Francuska i Island. Pobjednik ide na Hrvatsku u četvrtfinalu, dakako, ako Hrvatska riješi Bjelorusiju. Većina prednost daje olimpijskim prvacima.

- Svi to kažu zato što je Francuska Francuska. Mislim da bi Francuzi mogli imati dosta problema. Dosta su igrači potrošeni, nisu imali dovoljno priprema i vremena da se igrači regeneriraju. Ne bi dao veliku prednost Francuzima, veliki su favoriti na papiru, ali to treba dokazati na parketu.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • kukumenikukutebi 21.01.2013.

    Postenje je najkraci put do ispadanja.

  • PatakVak 21.01.2013.

    ma bravo dečki!!!!ima još poštenih i časnih hrvata,samo derite!!!!a veliki kalkulanti nek samo kalkuliraju!

  • ajmopošteno 21.01.2013.

    mislim da naša reprezentacija može proći francuze , ali puno je uvjeta u igri prvo sprema igrača tu smo možda u prednosti , drugo suđenje tu su francuzi u prednosti i treće taktika , a tu su francuzi u debelom plusu jer naš izbornik ima taktiku pošalji ekipu na teren i to je to , to može proći sa slabijim suparnicima i sa španjolskom koja je bježala od francuza mada ne umanjujem pobjedu naših igrača a taktički naš izbornik je daleko od svjetskog vrha ako se sjetim zadnje utakmice sa francuzima ubio nas je njihov lijevi vanjski pa moja baba je govorila što ne stavi barem rezervnog golmana kod tog igrača da mu smeta tj nije sramota igrat sa flasterom pa to su sinoć i francuzi igrali kontra islanda i takvih utakmica gdje je bila potrebna taktika izbornika bilo je na pretek i sve smo ih izgubili

Komentiraj...
Vidi sve komentare