Obavijesti

Sport

Komentari 78

Goluža: Francuzi su potrošeni, nisu imali dovoljno priprema

Goluža: Francuzi su potrošeni, nisu imali dovoljno priprema
1

Kako bi svoje prijatelje pogledali u oči kad ne bi bili pošteni, koju bi to poruku poslali u Hrvatsku? Izabrali smo pošteni put i sigurno smo da će se to isplatiti, kaže Slavko

VIDEO

Nakon što su pet utakmica igrali u Madridu, hrvatski rukometaši sa stožerom su se u nedjelju preselili u Zaragozu, u kojem će igrati osminu finala protiv Bjelorusije. No, Slavko Goluža prvo se osvrnuo na sinoćnju pobjedu nad Španjolskom.

- Bilo je dosta zahtjevno, bio je dobar tempo svih 60 minuta. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i šteta je što smo iz utakmice izašli s povredama koje su nastale. Štrlek je definitivno otpao, pozvali smo Ninčevića. Trebamo vidjeti što je sa Bičanićem, Lackovićem i njegovom rukom (u međuvremenu je otpao do kraja natjecanja op.a.) - rekao je hrvatski izbornik i dodao:

- Ne trebamo o ničem drugom razmišljati osim o Bjelorusiji. Napravit ćemo maksimalnu regeneraciju igrača da se što bolje oporave od napora i od puta cijelog jutra do Zaragoze. A sutra ćemo ući maksimalno, borbeno, ostavit ćemo srce na terenu jer se tako igra za nacionalni dres.

Uoči Španjolske govorilo se hoće li Hrvatska protiv domaćina namještati lakši ždrijeb.

- Znam da cijela Hrvatska živi s nama i to nam je bio dodatni motiv. Nas kalkulacije ne zanimaju. Kako bi svoje prijatelje pogledali u oči kad ne bi bili pošteni, koju bi to poruku poslali u Hrvatsku? Izabrali smo pošteni put i sigurno smo da će se to isplatiti. Bez obzira na sve, to je teži put, ali ekipa je homogena i čvrsta, znamo našu vrijednost, dat ćemo sve od sebe i ostvariti dobar rezultat.

Bjelorusija bi trebala biti tek zagrijavanje za četvrtfinale, no Goluža kao uvijek dosad poziva na oprez.

- Gledali smo usput njihove utakmice, igraju čvrstu 6-0 obranu. Imaju jednog od najboljih golmana, minimalno 15 obrana po utakmici. Rotiraju i dosta trče. Ali protivnici me puno ne interesiraju, isključivo smo koncentrirani na sebe, znamo svoju vrijednost.

Večeras u osmini finala igraju Francuska i Island. Pobjednik ide na Hrvatsku u četvrtfinalu, dakako, ako Hrvatska riješi Bjelorusiju. Većina prednost daje olimpijskim prvacima.

- Svi to kažu zato što je Francuska Francuska. Mislim da bi Francuzi mogli imati dosta problema. Dosta su igrači potrošeni, nisu imali dovoljno priprema i vremena da se igrači regeneriraju. Ne bi dao veliku prednost Francuzima, veliki su favoriti na papiru, ali to treba dokazati na parketu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"