To je to što me zanima!

Goluža: Želim jako puno kontri, što manje igre na punu obranu

Pomak u odnosu na posljednje natjecanje u Švedskoj je već sada vidljiv. Mislim da je igra sasvim drukčija, rekao je Slavko Goluža i najavio brži rukomet u Srbiji
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža prije odlaska na Europsko prvenstvo razgovarao je sa svojim velikim prijateljem i kolumnistom portala igralište.hr Mariom Čižmekom.

- Pomak u odnosu na posljednje natjecanje u Švedskoj je već sada vidljiv. Mislim da je igra sasvim drukčija. U prvom redu mislim da smo odabrali igrače koji to mogu odigrati, neku vrstu 'lake konjice', znači jako brze i eksplozivne igrače, a  tu je i jako brza kontra i polukontra, na tome već jako dugo inzistiram. Želim što manje igre 6-6 - ukratko je izbornik pojasnio svoju viziju ove reprezentacije.

Brz rukomet, dakle, će biti novina. Odustao je i od prepoznatljive obrane 3-2-1 kojom je Hrvatska osvajala svjetska i olimpijska zlata. Sada će nam polazna obrana biti 6-0 koja će se po potrebi mijenjati u 5-1. Hrvatska EP otvara u ponedjeljak protiv Islanda, glavnog suparnika za prvo mjesto u skupini.

- Island je po prvi put bez Stefansona. Razmišljanja idu da su bez njega puno slabiji iako ja sasvim drukčije razmišljam, s obzirom da smo ih dosta gledali i pratili. Uvjeren sam da su bez njega jači: puno su agresivniji te puno kolektivnije igraju.  

- Slovenija ima mladu i vrlo borbenu ekipu sa par iskusnih, a s Norveškom smo uvijek bili u egalu. Tako će biti i sada. Skupina je teška, ali takve su i sve ostale na EP-u.

Goluža želi ubrzati našu igru, no to su odavno već napravili i Danci, Šveđani, pa čak i Nijemci. Ipak, Hrvatska ima nešto što ostali nemaju, izrazitu individualnu kvalitetu igrača poput Balića, Duvnjaka, Lackovića, Štrleka...

- Žao mi je jedino što su pravila u rukometu uglavnom naporavljena zbog sudaca pa kriterij nije uvijek isti za sve. Što se tiče očekivanja, ja vjerujem svojim igračima, no imamo mladu momčad pred kojom su još veliki izazovi.

Cijeli razgovor sa Slavkom Golužom pročitajte na portalu igralište.hr.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Mattman21 14.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tulemule 14.01.2012.

    nikakve podrške za one kojima nije mjesto u reprezentaciji...kopljar zauzima mjesto nekom normalnom igraču

  • grbinho. 14.01.2012.

    caffe und kolaČ bitte

Komentiraj...
Vidi sve komentare