To je to što me zanima!

Gonzalo Higuain pauzira četiri mjeseca nakon operacije leđa

Argentinski reprezentativac u redovima Real Madrida Gonzalo Higuain (23) pauzirat će nakon operacije diska u kralježnici dvostruko dulje nego li se prvotno predviđalo
Vidi originalni članak

Uspješno je Higuain operiran u čikaškoj bolnici Northwestern Memorial u utorak. Zahvat je izveo ugledni kirurg Richard G. Fessler, koji je kasnije izjavio:

- Operacija je trajala jedan sat i 15 minuta. Higuain će sada ostati tjedan dana u Chicagu prije povratka. Nakon jednog tjedna može započeti s rastezanjem, a nakon dva ili tri tjedna s trčanjem. Operacija je prošla vrlo dobro i vrijeme predviđeno za oporavak je četiri mjeseca, ali za stopostotni oporavak trebat će godina dana. Jednom kada imate problema s leđima, neki put kasnije, nakon operacije, osjećate prisutnu bol, a neki put ne. Mnogi košarkaši i nogometaši vratili su se nakon ovakve ozljede i danas igraju stopostotno zdravi.

Na pitanje zašto se čekalo skoro dva mjeseca da bi se odlučilo na operativni zahvat (u međuvremenu se pokušalo konzervativnim liječenjem sanirati ozljedu, op.a.), Fessler odgovara:

- Čekalo se prikladno dug period vremena jer kod ovakve ozljede ne moraju svi ići na operaciju. Normalan period čekanja da bi se točno utvrdilo da li je operacija nužna je između šest tjedana i tri mjeseca.

Higuain je do ozljede bio drugi najbolji Realov strijelac sa sedam golova iz 12 prvenstvenih nastupa. Ukoliko se ispuni prognoza njegovog kirurga oko perioda izbivanja s travnjaka, za njega je ova sezona praktički završena.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • sbmomak 12.01.2011.

    reklo bi se po imenu " gospodar svemira " da si ti umišljen! pustite ronalda da igra nogomet, zbog ljudi kao što ste vi, on i puni tabloide s glupostima, zaboravite na to i pogledajte kako dobro igra!

  • gospodar svemira 12.01.2011.

    Murinjo i Kristijano su umišljene portugalske seljačine.. VAMOS BARCA !!!!

  • piter krauč 12.01.2011.

    steta..al zato je benzema tu,da pokaze sta zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare