To je to što me zanima!

Goran Marić: U Ligi prvaka jedino suci ne napreduju

Suđenje kvalitetom ne slijedi ostale čimbenike u nogometu, pa dolati do velikog broja pogrešaka, smatra bivši sudac Goran Marić
Vidi originalni članak

Suci ne napreduju i zato dolazi do velikog broja pogrešaka iz utakmice u utakmicu, izjavio je Goran Marić. Spornih trenutaka na utakmicama Lige prvaka ovaj tjedan bilo je barem desetak.  
Naš sudački ekspert nije želio previše komentirati sporno suđenje, ali je rekao zašto dolazi do pogrešaka. Na nogomet utječe nekoliko čimbenika, smatra Marić, i izdvojio je pet najvažnijih, a to su: kvaliteta nogometaša, kvaliteta trenera, infrastruktura kluba, kvaliteta menadžmenta i suđenje. 
- Kvaliteta nogometaša nikad nije bila veća, treneri napreduju iz dana u dan, infrastrukture su uznapredovale, organizacija klubova, Uefe i Fife je vrhunska, ne napreduje samo suđenje - rekao je Marić i objasnio:
- Ako Messi ne trenira dva dana, već je u problemima, ako treneri ne uče, upadnu u probleme, a suci odsude na godinu 20-ak utakmica, odu na 2-3 seminara i misle da su napredovali.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sqwer 29.11.2007.

    e moj goranu mariću!ovako! ja sam sudac...relativno mlad...tj imam 20 godina ako je to uopće bitno...i položio sam za regionalnog sudca...sudim od svoje 16 godine...i moglo bi se reći da sam već kroz ove 4,5 godine nešto i prošo,nekažem ja da sam ja sada neki iskusan..ali ipak... e sada bi te nešto pitao: KAKO DA SUDCI SVAKODNEVNO ULAŽU U SEBE KAD UZ SUĐENJE MORAJU RADITI?KAKO DA IM OSTANE VREMENA ZA SVE TO? NAPRAVITE DA SUDCI BUDU PROFESIONALCI..NEK POTPIŠU UGOVORE KO NOGOMETAŠI I DOBIVAJU NOVCE...ONDA ĆE IMATI VIŠE VREMENA ZA RAD I NAPREDOVANJE...

Komentiraj...
Vidi sve komentare