To je to što me zanima!

Goran Sablić: Imat će Rijeka jako puno problema s nama

U Maksimiru smo prezentirali dobru igru, imam vjeru u svoje momke da će sutra prikazati dobru igru protiv Rijeke i da ćemo zadržati četvrtu poziciju, kaže Sablić
Vidi originalni članak

Nakon odlične predstave i minimalnog poraza protiv Dinama u Maksimiru, momčad Splita očekuje još jedan težak protivnik, na Park mladeži stiže im Rijeka.

- Ono što smo pokazali u Maksimiru daje nam dodatno samopouzdanje pred Rijeku, koja je najbolja gostujuća momčad u našem prvenstvu. Važno je da mi damo sve od sebe i pokušamo pikazati igru iz Maksimira, a ako ponovimo taj pristup, ako doista odigramo odgovono i koncentrirano, uvjeren sam da će Rijeka imati dosta problema s nama - najavio je trener Splita Goran Sablić, koji ne može računati na  Franjića i Oremuša, a vjerojatno i Vidovića.

- Imamo dovoljno igrača koji mogu odgovoriti zahtjevima koje će pred nas staviti Rijeka. Svi znamo kako oni igraju, da se drže jako u defenzivnom bloku, i to ćemo uzeti u obzir. Nećemo ni mi žuriti, njima je imperativ dohvatiti prvo mjesto, a nama je svaki pozitivan rezultat dobar - pojasnio je Sablić, koji je gleda derbi Rijeke i Hajduka na Rujevici, a ono što je vidio nije ga posebno iznenadilo. 

- Znamo svi kako Rijeka igra, koliko ima odličnih igrača, od Tomasova, Bezjaka, Gavranovića... Oni su klub koji kupuje pojačanja od milijun eura i koji ima dosta ozbiljan kadar. No i mi smo ozbiljna momčad, uigravamo se, pokušavamo složiti momčad od igrača koje smo ciljano dovodili. Imamo dosta brzih igrača, Bagarića, Pešića, Mišića, Aroja..., i za sada nam to izgleda dobro. Treba nam malo strpljenja i razumijevaja, momci koji su došli sa strane, došli su ili iz drugih zemalja i kultura, ili iz drugih navika treninranja i treba im vremena da se prilagode.

Lokomotiva opasno prijeti Splitu u borbi za četvrtu poziciju. 

- Svaki bod nam je važan, mislim da će se borba za Europu voditi do zadnjeg kola. Teško je bilo što garantirati kada su u pitanju utakmice protiv momčadi poput Rijeke i Dinama, u Maksimiru smo prezentirali dobru igru, imam vjeru u svoje momke da će sutra prikazati dobru igru protiv Rijeke i da ćemo zadržati poziciju - zaključio je trener Splita.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • baja19 aka baranjac156 01.03.2016.

    teški bunker pa ako se nešto otvori otvori. Dinamo trenutno 3 koplja ispred Rijeke, a Rijeka 3 koplja iznad ostalih......

  • depeche_mode 01.03.2016.

    Ako želimo prvo mjesto onda bez kalkulacija i na glavu svaku tekmu.

  • šarba 01.03.2016.

    Bit će za_ebano dobar je Split.

Komentiraj...
Vidi sve komentare