To je to što me zanima!

Goran se javio s mjesta najveće sreće: Baš kao da je jučer bilo...

20 godina kasnije, a i dalje imam osjećaj kao da je bilo jučer. I dalje imam privilegiju biti dio ovog jedinstvenog turnira. Svima veliko hvala na podršci i ljubavi tijekom ovih godina, napisao je na Instagramu Ivanišević
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije točno 20 godina prvi i zasad jedini Hrvat, Goran Ivanišević (49), senzacionalno je osvojio Wimbledon.

POGLEDAJTE VIDEO: Goran Ivanišević

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski tenisač čiji uspjeh nikada neće biti zaboravljen, javio se ispred mjesta gdje je tada bio vjerojatno najsretniji čovjek na svijetu. 

- 20 godina kasnije, a i dalje imam osjećaj kao da je bilo jučer. I dalje imam privilegiju biti dio ovog jedinstvenog turnira. Svima veliko hvala na podršci i ljubavi tijekom ovih godina - napisao je.

Goran Ivanišević na turnir je stigao s pozivnicom kao 125. igrač svijeta, a u finalu je pobijedio AUstralca Patricka Raftera 6-3, 3-6, 6-3, 2-6, 9-7.

Ivanišević je Rafteru uzeo prvi set, ali Australac je u drugom izjednačio. U trećem setu Ivanišević je držao servis, a u šestom gemu napravio je break. Samo jedan set dijelio ga je od osvajanja Wimbledona, ali onda je počela drama. U posljednjem setu hrvatski tenisač nije iskoristio čak četiri meč lopte. U 15. gemu Ivanišević je uspio uzeti Rafteru servis, a nakon 4 meč lopte, u 16. gemu Goran Ivanišević je osvojio Wimbledon.

- Ne znam je li ovo samo san, nadam se da me sutra netko neće probuditi i reći nije se dogodilo, nisi osvojio. Zahvaljujem organizatorima na pozivnici, zahvaljujem svima koji su prije Wimbledona još uvijek vjerovali u mene - rekao je Ivanišević nakon što je ispisao povijest. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Goran Babic 11.07.2021.

    Imaš pravo kbi

  • kbi 09.07.2021.

    jel on stvatno zivi dobro vec dvadeset godina a od tog meca, kasnije nis ne radi ili sam ja idiot koji sam zabunom izasel na sunce ...

  • 09.07.2021.

    Posebno mi je drago što je na tom mjestu sreće još uvijek popularniji i od Đokovića!

Komentiraj...
Vidi sve komentare