To je to što me zanima!

Goran Vučević uoči Rijeke: Ni ja nisam sretan igrom Hajduka

Rijeka igra iznimno disciplinirano, dobro stoje u obrani i izlaze u kontre. Mi samo inidividualnom kvalitetom takvu taktiku možemo srušiti, rekao je trener Hajduka...
Vidi originalni članak

Jadranski derbiji Hajduka i Rijeke u pravilu su žestoke utakmice, na granici regularnosti. No iznad svega atraktivne i zanimljive i očekujem da tako bude i ovoga puta, rekao je trener Hajduka Goran Vučević u najavi utakmice s Rijekom. 

- Prisjećam se utakmice iz prvog dijela prvenstva, po meni to je bilo najbolje izdanje Hajduka u ovoj sezoni, pobijedili smo golom Brkljače pred kraj susreta, premda smo zbog isključenja Anasa Sharbinija gotovo cijelo poluvrijeme igrali s igračem manje. Unatoč tome Hajduk je odigrao hajdučki i odnio vrijednu pobjedu. 

Danas je Hajduk daleko od jesenske forme, u preostalih osam kola Vučević mora ¨pročistiti¨ momčad za slijedeću sezonu. 

- Ni ja nisam zadovoljan kako momčad igra u zadnje vrijeme. Na žalost nemamo konture standardne postave i na meni je da to popravim do kraja. U medijima se stalno spominje kako će do kraja sezone biti ¨čistilište¨, no nema nikakve čistke. U ljeto uvijek netko ode, netko dođe, logično je da to bude i ovoga ljeta.  Međutim meni ne pada na pamet povlačiti neke drastične poteze u ovom trenutku. Možda pred kraj sezone, ali za sada takve stcvari ne dolaze u obzir - rekao je Vučević. 

Na pitanje kakvu Rijeku očekuje u Splitu, povučenu ili otvorenu koja traži bodove, Vučević kaže kako će sve ovisiti o Hajduku. 

- Rijeka igra iznimno disciplinirano, dobro stoje u obrani i izlaze u kontre. Tako su na Poljudu igrali i Inter i Split i mi smo svjesni kako samo inidividualnom kvalitetom takvu taktiku možemo srušiti. Što prije postignemo gol, prije ćemo utakmicu otvoriti – kaže Vučević i dodaje kako je unatoč porazu od Dinama i dvotjednoj pauzi momčad motivirana.

- Treninzi u zadnjih 14 dana potvrđuju koliko je stanje u svlačionici dobro. Na žalost opet imamo problema s desnim bokom, ozlijeđeni su Oremuš i Bulku, Ahmad prisilno pauzira zbog crvenog kartona.... vraća nam se Čop, koji nije prošao pripreme zbog problema s trbušnim zidom i aduktorima. Ali Čop mi je drag igrač i dobit će priliku. No ima dosta onih kojima bi ja volio pružiti priliku, a samo je 11 mjesta - rekao je trener Splićana.

Osvrnuo se Vučević i na mogućnosti Anasa Sharbinija

- Anas je igrač kome treba sloboda u igri. On je sam po sebi viruoz i nitko ne zna što će napraviti. Dijelim mišljenje Poklepovića da njemu treba sloboda i to pokušavam i napraviti. No na koncu će sve biti na njemu, sve zavisi o tome koliko će on sam biti motiviran i željan za dobru utakmicu. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • headhunter 01.04.2011.

    nakon te izjave se čovjek zapita 'ko ga drži na klupi...

  • kozaribok 01.04.2011.

    Od HAJDUKA jedino što valja je TORCIDA,a taj nogomet što ga Hajduk igra je bezveze

  • IvanOmazić 01.04.2011.

    ajme tebe pa 1. april je :) vidiš da i on to zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare