To je to što me zanima!

Goranovim stopama u Moskvi: Marin Čilić do 13. ATP-naslova!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP-turnir iz serije 250 u Moskvi. U finalu je svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta 6-4, 6-4 za 13. naslov u karijeri
Vidi originalni članak

Marin Čilić još je jedanput ponovio uspjeh svoga trenera Gorana Ivaniševića. Nakon osvajanja Grand Slama u New Yorku, Međugorac je, baš kao i Splićanin davne 1996., osvojio Kup Kremlja, ATP-turnir iz serije 250 u Moskvi. U finalu je pobijedio Španjolca Roberta Bautistu Aguta u dva seta; bilo je 6-4, 6-4 za Međugorca nakon sata i 23 minute igre.

- Roberto, svaka čast na dobrom tjednu, nadam se da ćeš nastaviti s ovako dobrim nastupima. Hvala i organizacijskom odboru koji je napravio sjajan turnir, ne samo na terenu, nego i izvan njega. Svi smo se osjećali jako dobro... Posebna hvala svim gledateljima, bilo je zadovoljstvo igrati ispred vas. Vjerujem da ćemo se ponovno vidjeti - rekao je Marin u kratkom intervjuu prilikom proglašenja pobjednika.

Put do naslova u meču protiv dobrog prijatelja, kako je Marin sam priznao u najavi meča, nije bio lagan. Mučio se Čilić već u svom prvom servis-gemu koji je trajao čak deset minuta. Nakon pet izjednačenja i tri obranjene break-lopte, obranio je servis i počeo pritiskati Španjolca.

Nakon što je u ranoj fazi seta raskrvario koljeno poskliznuvši se na tvrdoj moskovskoj podlozi, Bautista je počeo sve više kasniti na lopte. Ključni trenutak dogodio se kod 3-3 kada je Marin iskoristio drugu break-loptu za 4-3. No ni tada mu nije bilo lako privesti set kraju: kod servisa za set (5-4) Čilić je spašavao još tri break-lopte i sa 71 posto prvog servisa poveo 1-0.

Psihološku prednost s kraja prvog seta Marin je prenio na početak drugog i stisnuo Bautistu Aguta na prvom njegovu servis-gemu. Nije Španjolac imao šanse, Međugorac je napravio još jedan break, i to bez izgubljenog poena. Do kraja se njegov vršnjak i 16. tenisač svijeta pokušao vratiti u meč, ali Čilić je zadržao koncentraciju i priveo zahtjevan meč kraju.

Marinu je ovo 12. naslov na ATP-touru u 21. finalu (uz US Open) te četvrti ove godine. Usprkos osvajanju 250 bodova, na novoj sutrašnjoj ljestvici Međugorac neće napredovati, već će sačuvati osmo mjesto jer je razlika između njega i sedmoplasiranog Nishikorija bila veća od 300 bodova.

- Treba čestitati Marinu na svemu što je učinio ovdje i na US Openu. Želim mu uspješan nastup na završnom Mastersu u Londonu - izjavio je Bautista Agut.

ATP Moskva, finale

  • Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 5) 6-4, 6-4
Idi na 24sata

Komentari 68

  • milan jovan i ostali dolje 19.10.2014.

    Kako dvolično pljujete po Hercegovcima al vam Čilić paše.

  • NikolaFilipović 19.10.2014.

    ovo je tek početak-marine pojačaj još jaće gas masters je tu.bravo

  • anane 19.10.2014.

    ..bravo Marine,veeeliko osvjezenje u ovom sivilu koje se nadvilo nad lijepom nasom!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare