Obavijesti

Sport

Komentari 68

Goranovim stopama u Moskvi: Marin Čilić do 13. ATP-naslova!

Goranovim stopama u Moskvi: Marin Čilić do 13. ATP-naslova!
8

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP-turnir iz serije 250 u Moskvi. U finalu je svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta 6-4, 6-4 za 13. naslov u karijeri

VIDEO

Marin Čilić još je jedanput ponovio uspjeh svoga trenera Gorana Ivaniševića. Nakon osvajanja Grand Slama u New Yorku, Međugorac je, baš kao i Splićanin davne 1996., osvojio Kup Kremlja, ATP-turnir iz serije 250 u Moskvi. U finalu je pobijedio Španjolca Roberta Bautistu Aguta u dva seta; bilo je 6-4, 6-4 za Međugorca nakon sata i 23 minute igre.

- Roberto, svaka čast na dobrom tjednu, nadam se da ćeš nastaviti s ovako dobrim nastupima. Hvala i organizacijskom odboru koji je napravio sjajan turnir, ne samo na terenu, nego i izvan njega. Svi smo se osjećali jako dobro... Posebna hvala svim gledateljima, bilo je zadovoljstvo igrati ispred vas. Vjerujem da ćemo se ponovno vidjeti - rekao je Marin u kratkom intervjuu prilikom proglašenja pobjednika.

Put do naslova u meču protiv dobrog prijatelja, kako je Marin sam priznao u najavi meča, nije bio lagan. Mučio se Čilić već u svom prvom servis-gemu koji je trajao čak deset minuta. Nakon pet izjednačenja i tri obranjene break-lopte, obranio je servis i počeo pritiskati Španjolca.

Nakon što je u ranoj fazi seta raskrvario koljeno poskliznuvši se na tvrdoj moskovskoj podlozi, Bautista je počeo sve više kasniti na lopte. Ključni trenutak dogodio se kod 3-3 kada je Marin iskoristio drugu break-loptu za 4-3. No ni tada mu nije bilo lako privesti set kraju: kod servisa za set (5-4) Čilić je spašavao još tri break-lopte i sa 71 posto prvog servisa poveo 1-0.

Psihološku prednost s kraja prvog seta Marin je prenio na početak drugog i stisnuo Bautistu Aguta na prvom njegovu servis-gemu. Nije Španjolac imao šanse, Međugorac je napravio još jedan break, i to bez izgubljenog poena. Do kraja se njegov vršnjak i 16. tenisač svijeta pokušao vratiti u meč, ali Čilić je zadržao koncentraciju i priveo zahtjevan meč kraju.

Marinu je ovo 12. naslov na ATP-touru u 21. finalu (uz US Open) te četvrti ove godine. Usprkos osvajanju 250 bodova, na novoj sutrašnjoj ljestvici Međugorac neće napredovati, već će sačuvati osmo mjesto jer je razlika između njega i sedmoplasiranog Nishikorija bila veća od 300 bodova.

- Treba čestitati Marinu na svemu što je učinio ovdje i na US Openu. Želim mu uspješan nastup na završnom Mastersu u Londonu - izjavio je Bautista Agut.

ATP Moskva, finale

  • Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 5) 6-4, 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...