To je to što me zanima!

Gorica ima novog šerifa, pred Bjelicom briljirao Jan Lecjaks

Odigrano je i 23. kolo 1. HNL. Dinamo je remizirao s Lokomotivom (1-1), Hajduk je nadigrao Inter (3-1), Osijek odigrao 'mršavi' remi s Belupom (1-1), Rijeka svladala Istru (2-0), a Gorica fenjeraša Rudeš (3-1)
Vidi originalni članak

Prva HNL polako ulazi u zadnju trećinu prvenstva. Odigrana su 23 kola, a vodeći Dinamo ima velikih 14 bodova prednosti pred Rijekom koja im dolazi u goste u nedjelju. Dinamo je u ovom kolu remizirao s Lokomotivom (1-1), a 'modri' su već danima mislima na Benfici i Europskoj ligi. Rijeka je na Rujevici nadigrala Istru 1961 s 2-0, Slaven Belupo je izvukao bod na Gradskom vrtu protiv Osijeka (1-1) iako je veći dio utakmice igrao bez isključenog Brune Gode, dok je Hajduk u Zaprešiću uzeo puni plijen protiv Intera (3-1) i nastavio lov na Europu. Gorica je kod kuće očekivano razmontirala već oplakani Rudeš (3-1).

Donosimo vam momčad 23. kola HT Prve lige prema specijaliziranoj stranici Romantika.

Dominik Livaković - Po mnogima najbolji igrač utakmice u remiju Lokomotive i Dinama (1-1). Imao je tri vrhunske parade, kao i kolega mu Grbić na drugoj strani. Spreman je za Benficu i reprezentativne obaveze koje ga očekuju.

Josip Juranović - Vidjelo se koliko nedostaje Hajduku u prethodnim utakmicama. Brzo je uhvatio formu, bio je rastrčan protiv Intera, imao je par vrhunskih prodora, a ostvario je i asistenciju za Jaira u 3-1 slavlju hajdukovaca.

Denis Kolinger - Stasiti branič nastavlja sa sjajnim igrama i bit će pravo iznenađenje ako i na ljeto ostane u 'lokosima'. Protiv Dinama je s dva pravovremena starta očistio loptu ispred Komnen Andrića koji bi se našao u mat-situaciji.

Dario Župarić - Nije mu lako. Svako kolo novi partner u obrani. Napokon se ustalio Escoval pa se ozlijedio, ušao Punčec pa i njemu 'otišlo rame', a sad će morati igrati s nedovoljno spremnim Velkovskim. Ipak, on daje tonus obrani, a protiv Istre 1961 (2-0) je izvukao nekoliko 'čupavih' situacija.

Jan Lecjaks - Gorio je od želje protiv Dinama. Želio je dokazati Bjelici da je pogriješio što ga je prekrižio i poslao u Lokomotivu na posudbu. 'Ugušio' je skupog Atiemwena, probio stranu nebrojno puta i asistirao Uzuniju za gol. Na kontu već ima dva gola i tri asistencije ove sezone.

Mijo Caktaš - Igra toplo-hladno, ali protiv Intera je očito bilo toplo. Zabio je gol, još nekoliko prilika namjestio, a bilo ga je na svakom kraju terena. Kad je takav, užitak ga je gledati.

Dani Olmo - Španjolac je nakon lijepe akcije utrpao gol Lokomotivi i pokazao da je spreman za Benficu i svitu skauta koji će ga doći gledati. Iako ima tek 20 godina ne libi se preuzeti odgovornost i s loptom u nogama nizati igrače kao čunjeve. Bilancu golova i asistencija u HNL-u još mora popraviti, ali fokus je i dalje na Europi.

Robert Murić - Nakon dvije utakmice u HNL-u mnogi se pitaju kako to da nije uspio u Bragi i Ajaxu. Možda odgovor na to pitanje saznamo na većem uzorku utakmica, ali zasad je fantastičan. Tvrdi je blok Istre slomio ubačajem za Gorgona i golom u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. U prošlom kolu također asistent protiv Rudeša. Bit će nešto od njega.

Jairo - Ima Brazilac svoje felere, ali ako mu se pronađe prava pozicija može biti ubojit. U Hajduku su prepoznali njegove realizatorske sposobnosti pa je prekomandiran u 16 metara, a to je rezultiralo dvama vrhunskim golovima. Prvo je stisnuo jedan volej, a onda slomio Tatomirovića i mirno zabio iza leđa Matkovića. Ima već osam golova i pet asistencija, a može biti samo još bolji.

Kristijan Lovrić - Najveći je pehist HNL-a ove sezone, do susreta s Rudešom sedam je puta pogađao okvir gola, a isto je učinio i na toj utakmici. Išao je sam na golmana, prekrasno ga prebacio, ali se ukazao netko iz obrane i odbio loptu u stativu. Bio je Lovrić ljut kao ris, ali je svejedno zaslužio svoje mjesto u momčadi kola jer je asistirao Ndiayeu za vodeći gol, a imao je i niz fenomenalnih prodora, lažnjaka i pokušaja. Uvijek bira suradnju sa suigračima i zato ga Jakirović voli.

Cherif Ndiaye - Gorica ima novog šerifa u gradu. Senegalac je toliko kvalitetan da je Jakirović zbog njega bio prisiljen mijenjati formaciju i upariti ga sa Zwolinskim u vrhu napada, a ovaj se odužio s dva gola. Visok, ali pokretan, prodoran i uvijek se nađe na pravom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ZlatkoSrdoč 05.03.2019.

    u lokomotivi igra u veznom redu proti hajduka

  • kajzanavek 05.03.2019.

    Zakaj sad taj isti Lecjaks može dobro odigrat? Koji je to mentalitet, misliš došal sam u bolji klub u nekoj ligi, i sad sam tu siguran?

  • ivan811 05.03.2019.

    Lescjak najbolji lijevi bek lige!! trebalo ga se vratit na polusezoni

Komentiraj...
Vidi sve komentare