Obavijesti

Sport

Komentari 3

Gorica ima novog šerifa, pred Bjelicom briljirao Jan Lecjaks

Gorica ima novog šerifa, pred Bjelicom briljirao Jan Lecjaks
1

Odigrano je i 23. kolo 1. HNL. Dinamo je remizirao s Lokomotivom (1-1), Hajduk je nadigrao Inter (3-1), Osijek odigrao 'mršavi' remi s Belupom (1-1), Rijeka svladala Istru (2-0), a Gorica fenjeraša Rudeš (3-1)

VIDEO

Prva HNL polako ulazi u zadnju trećinu prvenstva. Odigrana su 23 kola, a vodeći Dinamo ima velikih 14 bodova prednosti pred Rijekom koja im dolazi u goste u nedjelju. Dinamo je u ovom kolu remizirao s Lokomotivom (1-1), a 'modri' su već danima mislima na Benfici i Europskoj ligi. Rijeka je na Rujevici nadigrala Istru 1961 s 2-0, Slaven Belupo je izvukao bod na Gradskom vrtu protiv Osijeka (1-1) iako je veći dio utakmice igrao bez isključenog Brune Gode, dok je Hajduk u Zaprešiću uzeo puni plijen protiv Intera (3-1) i nastavio lov na Europu. Gorica je kod kuće očekivano razmontirala već oplakani Rudeš (3-1).

Donosimo vam momčad 23. kola HT Prve lige prema specijaliziranoj stranici Romantika.

MOMČAD KOLA: Donosimo najbolje pojedince 23. kola HT Prve lige Dominik Livaković - Po mnogima najbolji igrač utakmice u...

Objavljuje RomantikaUtorak, 5. ožujka 2019.

Dominik Livaković - Po mnogima najbolji igrač utakmice u remiju Lokomotive i Dinama (1-1). Imao je tri vrhunske parade, kao i kolega mu Grbić na drugoj strani. Spreman je za Benficu i reprezentativne obaveze koje ga očekuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Josip Juranović - Vidjelo se koliko nedostaje Hajduku u prethodnim utakmicama. Brzo je uhvatio formu, bio je rastrčan protiv Intera, imao je par vrhunskih prodora, a ostvario je i asistenciju za Jaira u 3-1 slavlju hajdukovaca.

Denis Kolinger - Stasiti branič nastavlja sa sjajnim igrama i bit će pravo iznenađenje ako i na ljeto ostane u 'lokosima'. Protiv Dinama je s dva pravovremena starta očistio loptu ispred Komnen Andrića koji bi se našao u mat-situaciji.

Dario Župarić - Nije mu lako. Svako kolo novi partner u obrani. Napokon se ustalio Escoval pa se ozlijedio, ušao Punčec pa i njemu 'otišlo rame', a sad će morati igrati s nedovoljno spremnim Velkovskim. Ipak, on daje tonus obrani, a protiv Istre 1961 (2-0) je izvukao nekoliko 'čupavih' situacija.

Jan Lecjaks - Gorio je od želje protiv Dinama. Želio je dokazati Bjelici da je pogriješio što ga je prekrižio i poslao u Lokomotivu na posudbu. 'Ugušio' je skupog Atiemwena, probio stranu nebrojno puta i asistirao Uzuniju za gol. Na kontu već ima dva gola i tri asistencije ove sezone.

Mijo Caktaš - Igra toplo-hladno, ali protiv Intera je očito bilo toplo. Zabio je gol, još nekoliko prilika namjestio, a bilo ga je na svakom kraju terena. Kad je takav, užitak ga je gledati.

Dani Olmo - Španjolac je nakon lijepe akcije utrpao gol Lokomotivi i pokazao da je spreman za Benficu i svitu skauta koji će ga doći gledati. Iako ima tek 20 godina ne libi se preuzeti odgovornost i s loptom u nogama nizati igrače kao čunjeve. Bilancu golova i asistencija u HNL-u još mora popraviti, ali fokus je i dalje na Europi.

Robert Murić - Nakon dvije utakmice u HNL-u mnogi se pitaju kako to da nije uspio u Bragi i Ajaxu. Možda odgovor na to pitanje saznamo na većem uzorku utakmica, ali zasad je fantastičan. Tvrdi je blok Istre slomio ubačajem za Gorgona i golom u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. U prošlom kolu također asistent protiv Rudeša. Bit će nešto od njega.

Jairo - Ima Brazilac svoje felere, ali ako mu se pronađe prava pozicija može biti ubojit. U Hajduku su prepoznali njegove realizatorske sposobnosti pa je prekomandiran u 16 metara, a to je rezultiralo dvama vrhunskim golovima. Prvo je stisnuo jedan volej, a onda slomio Tatomirovića i mirno zabio iza leđa Matkovića. Ima već osam golova i pet asistencija, a može biti samo još bolji.

Kristijan Lovrić - Najveći je pehist HNL-a ove sezone, do susreta s Rudešom sedam je puta pogađao okvir gola, a isto je učinio i na toj utakmici. Išao je sam na golmana, prekrasno ga prebacio, ali se ukazao netko iz obrane i odbio loptu u stativu. Bio je Lovrić ljut kao ris, ali je svejedno zaslužio svoje mjesto u momčadi kola jer je asistirao Ndiayeu za vodeći gol, a imao je i niz fenomenalnih prodora, lažnjaka i pokušaja. Uvijek bira suradnju sa suigračima i zato ga Jakirović voli.

Cherif Ndiaye - Gorica ima novog šerifa u gradu. Senegalac je toliko kvalitetan da je Jakirović zbog njega bio prisiljen mijenjati formaciju i upariti ga sa Zwolinskim u vrhu napada, a ovaj se odužio s dva gola. Visok, ali pokretan, prodoran i uvijek se nađe na pravom mjestu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka