To je to što me zanima!

Neviđeno ludilo u Gorici: Rijeka imala 4-0 pa spašavala glavu!

Vodila je Rijeka 4-0, ali Gorica je čudesno uspjela doći na samo gol zaostatka. Zabio je Lovrić i za izjednačenje, ali mu je Strukan poništio gol pa je Rijeka na koncu slavila i preskočila Hajduk
Vidi originalni članak

U posljednjem susretu 27. kola Prve HNL Rijeka je kao gost svladala Goricu s 4-3 (2-0).

Rijeka je povela s 4-0 golovima Andrijaševića u 11., Drmića u 13., Murića u 50. i Čerina u 64. da bi se Gorica čudesno vratila golovima Mitrovića u 73., Mudrinskog u 83. i autogolom Galovića u 85. minuti. Pritiskala je Gorica posljednjih nekoliko minuta tražeći potpuni povratak i do njega stigla kada je Lovrić ekspresno izveo slobodnjak na nepostavljenu obranu Rijeke i zabio, ali sudac Duje Strukan poništio gol kazavši da nije dao znak da ga može izvesti.

Na koncu je Rijeka izdržala i stigla do vrijedne pobjede u borbi za Europu te preskočila Hajduk na četvrtom mjestu s tri boda prednosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gosti su vrlo rano stvorili lijepu prednost od 2-0, a u oba slučaja asistent je bio Murić. Prvo je u 11. minuti lijepo poslao loptu u prazan prostor iza obrane Gorice gdje je utrčao Andrijašević koji je porom rutinirao svladao Banića. Samo dvije minute potom Murić je dobio loptu na desnom krilu te poslao ubačaj u peterac gdje je u skoku najviši bio Drmić.

Početkom nastavka Murić se upisao i u strijelce, u 50. minuti proigrao ga je Menalo, uslijedio je udarac sa 12-13 metara koji je na putu prema golu pogodio Jovičića i postao neuhvatljiv za Banića. Najljepši pogodak na susretu postigao je Slovenac Čerin koji je u 64. minuti sa 20 metara pogodio gornji desni kut domaćeg gola.

Gorica je smanjila zaostatak u 73. minuti kada se u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru najbolje snašao Mitrović i jedan odbijanac od stative poslao u mrežu. Za 2-4 strijelac je bio Mudrinski koji je glavom u mrežu proslijedio odličan ubačaj Lovrića, da bi samo dvije minute potom još jedan ubačaj Lovrića završio u gostujućem golu, a taj put je loptu u vlastiti gol nespretnom reakcijom poslao Galović.

Do kraja susreta Gorica ipak nije uspjela kompletirati epski povratak, a Rijeka je uspjela sačuvati tri boda.

Četvrta Rijeka sada ima 42 boda, šest manje od treće Gorice, a tri više uz dvije utakmice više od petog Hajduka. Na vrhu su Dinamo i Osijek sa po 61 bodom, ali Dinamo je odigrao susret manje.

Posljednja je Lokomotiva sa 20 bodova, tri manje od pretposljednjeg Varažina, a četiri manje od osme Istre 1961.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • 7ivo777 03.04.2021.

    sudija poništio gorici čist gol.a kad je postalo gusto za rijeku iskljući im još i igraća,ali sto je tu je igre su počele

  • MatijaKezele 03.04.2021.

    Čisti drugi žuti pomeo ga vjetar 😂🤦‍♂️Sramota od suđenja

  • DenisKešić 03.04.2021.

    strukan.lopovčina

Komentiraj...
Vidi sve komentare