To je to što me zanima!

Stipe ignorirao UFC: Cormier? Polako, prvo čestitka herojima

Stipe Miočić (36) dočekao je svoju priliku. Nakon godinu dana dobit će uzvratni meč protiv Daniela Cormiera za teškašku titulu. Čekao je to Stipe dugo vremena, ali objavu na Instagramu posvetio je vatrogascima
Vidi originalni članak

Svoj mojoj braći i sestrama, Nadam se da ste imali blagoslovljen dan. Hvala vam za vašu službu i žrtvu, napisao je na Instagramu Stipe Miočić i tako obilježio nacionalni dan vatrogasaca, odnosno spomendan njihovog zaštitnika sv. Florijana. 

Isti je dan UFC objavio kako će Stipe Miočić (napokon) dobiti priliku za uzvrat protiv Daniela Cormiera.

Borba će se održati u noći sa 17. na 18. kolovoza u kanadskom Anaheimu. No, nakon godinu dana moljenja i žaljenja za propuštenom prilikom, Stipe je dočekao svoj trenutak.

Ali nije mu posvetio ni riječi.

Pokazao je da je prije svega čovjek koji želi pomoći drugima - dobroćudni vatrogasac zahvalio je onima koji spašavaju ljudske živote, a u čijim je redovima i on. Stipe Miočić bio je teškaški prvak UFC-a, ali nikad nije prestao biti vatrogasac. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vatrogasac sam 10 godina, vrijeme je prošlo u trenu. Volim taj posao, dečki iz postaje su super. Kao braća smo. Uskoče mi kad moram otići ili ako trebamo zamijeniti smjene. Ne radim to zbog novca, UFC je moj poslodavac, ali biti vatrogasac je moja ljubav i strast. Ako nikad niste ušli u požar ili spasili nečiji život, onda to nikako ne možete razumjeti. Volim biti vatrogasac i pomagati ljudima. Radio sam naporno kako bih postao vatrogasac da bih odustao od toga - rekao je Stipe Miočić.

Postao je slavan, ali uopće se nije promijenio. Možda UFC-u nije marketinški isplativ, ali vatrogasci su na njegovom imenu stigli do mnogih donacija i suradnji.

- Stipu znam od prvog dana kad sam počeo raditi ovdje. Gušt je bio gledati ga kako se razvijao kao borac i došao do pojasa. Svi mi uživamo gledati ga. Ali kad se vrati ovdje nakon borbe, nema neke promjene. I dalje je isti stari Stipe, šali se s nama i odrađuje sve što treba - rekao je Miočićev kolega Brett Dugas.

Bila je ovo svojevrsna poruka Dani Whiteu jer bi većina ostalih boraca odmah posegnula za najavom meča i 'trash talkom', ali Stipe to nije napravio. Još je jednom pokazao kako je gospodin u vatrogasnom odijelu, a govorit će ipak - u oktogonu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Verbatim 12.05.2019.

    Kuća za vježbe vatropireca

  • 06.05.2019.

    Kako ste vi novinari pametni ... ako piše da je mjesto dogadjanja Anaheim , CA ... to neznači da je Canada (Kanada), nego California. Baš ste neobrazovani... ali nema veze nek je tekst napisan i dnevnica primljena. A sad brzo prepravljaj text prije nego što drugi primjete kako ste visoko obrazovani ...A tebi Stipe sve najbolje nema predaje. Znam da si zadnji put izgubio zbog Hrvatske i one lude utakmice i onih ludih penala na koje smo dalje prosli. I meni je trebalo 3 sata da se smirim. Zato ovaj put uopće nesumnjam u tebe :) sve najbolje majstore.

  • odlucni 06.05.2019.

    Nebi on ni prvi mec izgubio dase nije dao navuc za sudjelivanje u reailiti sou pa izgubio koncentraciju na obo stoje dolazilo s za mec moras biti ozbiljno pripremljen a Stipe je bio presiguran i preopusten i zatomu se to osvetilo.Niko se nece samo tako predati a on je morao biti oprezniji i danas vise nisam siguran daje spreman kao stoje bio.U oba slucaju su ga sjebali.Prvom dase opusti a sad predugom stankom.Sretno Stipe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare