To je to što me zanima!

Gospodin u plavim starkama bio bi ponosan na ovu momčad

Ima nešto u tom Šibeniku. Dao nam je novog vođu reprezentacije. Onog nezadovoljnog tipa s kojim se Aco nateže u time-outovima, krupnog momka koji jednom Pau Gasolu stisne bananu svaki put kad ga vidi
Vidi originalni članak

Fotografiju je na svom profilu prije sat, dva podijelio Dario Šarić. "Gospodin u plavim starkama", napisao je Šiši pored fotografije Dražena Petrovića koji pozira u Zagrebu negdje sredinom 80-ih. 

Naslonjen na Alfu 33 bordo boje, s crkvom Svetog Marka u pozadini, u trapericama i jakni, Dražen je izgledao sasvim obično, kao jedan od nas.

A pravu istinu svi znamo. "Gospodin u starkama" bio je nešto više: bio je neprikosnoveni vođa jedne generacije i dokaz da se radom i upornošću, pa i srcem, može sve. Dražen je bio i ostao naš ponos...

U današnjoj košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske nitko više ne nosi starke. Auti su puno bolji od Alfe 33, a i košarka današnjim klincima - budimo realni - ne predstavlja ono što je predstavljala nama 80-ih pa i 90-ih godina. 

No, nešto nam govori da se stvari mijenjaju, najzaslužniji za to nije Draženov brat na klupi reprezentacije, iako Aco po nama radi odličan posao. Najveće zasluge što nove generacije opet počinju drhtati uz svaku izbačenu loptu prema košu suparnika upravo je čovjek na čijem je Facebook profilu 48 sati prije utakmice s Rusima podijeljena fotografija "Gospodina u starkama".

Dario Šarić je taj. Kao što smo nekad palili ujutro teletekst da bismo vidjeli koliko je koševa dao Dražen, a koliko Jordan, tako se ujutro zaljubljenici u sport već neko vrijeme bude pa umjesto teleteksta uzmu smartphone da bi vidjeli - kako je igrao mali Šarić, a kako Bogdanović, Bender... 

Opet imamo veliku šibensku nadu i kako god završila nedjeljna utakmica osmine finala Europskog prvenstva, nepobitno je da se košarka vratila. 

Opet se raspravlja je li bolji Šarić ili Bogdanović, treba li igrati Ukić ili Popović i možemo li dobiti Srbiju u utakmici za medalju, ako do toga dođe. 

Ima nešto u tom Šibeniku. Dao nam je novog vođu reprezentacije. Onog nezadovoljnog tipa s kojim se Aco nateže u time-outovima, krupnog momka koji jednom Pau Gasolu stisne bananu svaki put kad ga vidi. 

Kako god završila nedjeljna utakmica, osvojila Hrvatska medalju ili ne, činjenica je da se košarka vratila u Hrvatsku na velika vrata. A neki će novi klinci počinjati svoj san da jednoga dana postanu Dario Šarić, kao što je Šiši, dječak iz Šibenika, maštao da postane novi Dražen.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Cro Miki 09.09.2017.

    **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • nikluk20 09.09.2017.

    da je dražen poživio, nebi ni paul gasol niti tonyparker bili blizu najviše ubačenih koševa na europskim prvenstvima....

  • Mercedes s klasa 09.09.2017.

    Nasi sportasi su ponos a novinari 24 sata sramota hrvatske

Komentiraj...
Vidi sve komentare