To je to što me zanima!

Gotovo je: Alexandre Pato će potpisati ugovor s Chelseajem

Brazilac je stigao u London gdje će u narednim danima potpisati ugovor s londonskim Chelseajem do kraja sezone. 'Plavci' će ga na kraju moći otkupiti
Vidi originalni članak

Jedan od najvećih talenata, ali i mladih nada u svoje vrijeme, brazilski napadač Alexandre Pato, stigao je u London gdje će u narednim danima potpisati ugovor s Chelseajem do kraja sezone.

- Došao sam u Chelsea da ispunim san. Želim igrati i dokazati se u svojem novom domu - rekao je 26-godišnji Brazilac.

Pato je iz brazilskog Internacionala stigao u Milan 2007. godine još kao 17-godišnjak. Zbog Fifinih pravila i zato što nije državljanin članica Europske Unije, Pato nije smio igrati na službenim utakmicama Milana. Morao je čekati do 3. siječnja 2008. godine kada je počeo zimski prijelazni rok u Italiji.

Svoj prvi gol za Milan zabio je na službenom debiju kada su 'rossoneri' razbili Napoli 5-2 13. siječnja 2008. godine.

Dobio je i nagradu za najboljeg mladog igrača 2009. godine te postao prvi Brazilac kojem je to uspjelo u talijanskoj Seriji A. Pato je živio san u Milanu.

No onda je krenulo kobno. Zbog ozljeda je propustio trećinu sezone 2010./'11. i nikad se nije uspio vratiti na pravi način. Bio je miljenik navijača Milana, miljenik nogometne publike, ali i vlasnika Milana Silvija Berlusconija. Naime, bio je u ljubavnoj vezi s njegovom kćeri Barbarom Berlusconi.

Čekalo ga se, nadalo da će se riješiti ozljeda i ponovo zaigrati... No, 2013. godine Pato je otišao u rodni Brazil. Corinthians ga je kupio, a Pato je otišao u nadi da će spasiti karijeru i kontinuirano igrati bez ozljeda. To se i dogodilo. Iz Corinthiansa je otišao na posudbu u Sao Paulo , a za oba kluba je u tri godine skupio 89 ligaških nastupa i zabio 28 golova.

Sada okreće novu stranicu u karijeri prelaskom u Chelsea. Već se neko vrijeme nagađalo da će Pato u Englesku, a pitanje je bilo Liverpool ili Chelsea . Izabrao je ovo drugo.

Spomenimo i da je Ramires kompletirao transfer u Jiangsu Suning vrijedan 33 milijuna eura. Ramires će s kineskim klubom potpisati na četiri godine.

Nezaboravan gol Pata protiv Barcelone

Alexandre Pato zabio je fenomenalan gol Barceloni 2009. godine u grupnoj fazi Lige prvaka. Bila je to prva utakmica skupine, koja je završila 2-2. Golove su zabili Pato (1'), Pedro (36'), David Villa (50') i Thiago Silva (90'+).

Idi na 24sata

Komentari 28

  • donandres 28.01.2016.

    ovakav naslov prije 5 godina bi bio obećavajuć za chelsea, ali sad je to već kockanje, jedan od najvećih talenata zadnjeg desetljeća koji nije napravio ono što se od njega očekivalo, pitanje je koliko je spreman vratit se u vrhunsku formu

  • Robert Superina 27.01.2016.

    samo jedna opaskica :) Thiago Silva nije zabio gol u 90+ za 2:2..ja se ne sjecam da je on ikad igrao za Barçu

  • BarneyStinsonNPH 27.01.2016.

    Navijao sam do zadnjeg trena da se ipak vrati u Milan,ali nazalost ode u najodvratniji klub na svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare