To je to što me zanima!

Gračane, gledaš li? Bočkaj je zabio golčinu a' la James '14.

Osijek je u posljednjem kolu pobijedio Inter nakon preokreta 3-1 na Gradskom vrtu i dočepao se trećeg mjesta uz poraz Hajduka. Petar Bočkaj autor je poteza utakmice
Vidi originalni članak

Oko 3000 navijača Osijeka došlo je na Gradski vrt bodriti svoje nogometaše u pohod na treće mjesto HNL-a, u čemu su oni i uspjeli. Bijelo-plavi svladali su nakon preokreta zaprešićki Inter 3-1 i, u kombinaciji s porazom Hajduka kod Dinama na Maksimiru (3-1), preskočili prvo pretkolo Europske lige.

Osječani će se Europi pridružiti u drugom pretkolu toga natjecanja, a Gorici pobjeda kod Lokomotive 3-1 ništa nije značila.

Nije dobro počelo po momčad Dine Skendera jer je Igor Postonjski fantastičnim volejem u 15. minuti doveo Inter u vodstvo u Osijeku. Domaćini su u tim trenucima bili u velikim problemima jer je Gorica samo minutu ranije povela kod Lokomotive golom Kristijana Lovrića pa su pali izvan europskih pozicija, na peto mjesto.

Skender je već u 18. minuti morao mijenjati, zbog ozljede je izašao Josip Špoljarić, a ušao Dmitro Lopa. Pokazalo se to dobrim potezom po domaćina jer Ukrajinac je prije odmora izjednačio. Majstorski je prebacio živi zid sa 17-18 metara.

Već u petoj minuti nastavka tribine Gradskog vrta sasvim su živnule jer je Marin Pilj na asistenciju Mirka Marića donio Osijek u vodstvo. Kako su iz Maksimira stizale vijesti o zaostatku Hajduka, značilo je to i - treće mjesto. A onda je sedam minuta prije kraja stigla točka na "i" vrlo dobre Osijekove sezone.

Petar Bočkaj, čovjek koji je bio suspendiran zbog kršenja klupske discipline, pa na Skenderovu molbu vraćen u momčad, koji se potom i ozlijedio pa nije završio ni na proširenom popisu Nenada Gračana za Euro U-21 reprezentacija, pokazao je kakav top ima u nogama.

Primio je "Pero Bombardero" loptu na 25 metara prsima i bez zadrške, u zraku, raspalio ljevicom volej. Interov golman Mladen Matković izašao je s gola i lopta je u sjajnoj paraboli ostavila ukopanog. Vrlo važan gol za Bočkaja i potvrda da Osijek s njim i bez njega nije ista momčad. Taj gol neodoljivo nas je podsjetio na čudesan volej Kolumbijca Jamesa Rodrigueza Urugvaju na Svjetskom prvenstvu 2014.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Gorica je kod Lokomotive u nastavku sačuvala pobjedu. Luka Ivanušec u 51. minuti izjednačio je iz penala, Farouk Miya vratio je Gorici vodstvo, a Lovrić je drugim golom osigurao gostima 17. pobjedu u sezoni. Poraz lokosa, koji su se još donedavno nadali Europi, a na kraju završili šesti, čak 13 bodova izvan "Top 4", ublažio je Nikola Burić u trećoj minuti nadoknade.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 27.05.2019.

    Prekrasan gol,svaka čast...

  • Simulacija_stimulacija 27.05.2019.

    Čemu spominjanje Gračana? Onakva " nedisciplina " mora biti kažnjena nepozivanjem u reprezentaciju. Neka se Bočkaj dokaže ne čineći više gluposti.

  • Ronald555 26.05.2019.

    Sada ce jadan morati proslaviti i popiti par čašica piva

Komentiraj...
Vidi sve komentare