To je to što me zanima!

Grad odbio zagrebaše: Ostaju li bez dvorane za Ligu prvaka?

BESKUĆNICI Zagrebaši neće moći igrati Ligu prvaka u Areni jer im Grad neće platiti najam. Spektakli protiv Kiela i Flensburga tako će se vjerojatno igrati u Varaždinu...
Vidi originalni članak

PPD Zagreb već nekoliko godina ima problem dvorane. Dom sportova, Kutija šibica, dvorane u Varaždinu i Osijeku... Svi oni u posljednje su vrijeme dom jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportskih kolektiva.

Na tom je popisu, naravno, i zagrebačka Arena, no gradski oci zabranili su klubu odigravanje utakmica Lige prvaka i SEHA lige ove jeseni u toj dvorani, javili su iz Veprinačke.

Grad Zagreb dosad je proračunskim novcem plaćao klubu najam Arene, no planirana sredstva za taj dio financijskih izdataka već su potrošena, stoji u priopćenju koje potpisuje pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Zagrebaši su u Areni planirali igrati utakmice SEHA lige protiv Vardara (12. rujna), Meškova (18. studenog) te Veszpréma (16. prosinca), za čim i nema pretjerane potrebe jer su te utakmice manjeg interesa publike pa bi domaćini tih utakmica bez problema mogli biti Varaždin, Osijek ili zagrebačka Kutija šibica.

Ono što je problematično u cijeloj priči činjenica je da zagrebački ljubitelji rukometa vrlo vjerojatno neće u svom gradu moći pogledati oglede u Ligi prvaka protiv Kiela (19. rujna), Wisle (17. listopada), Flensburga (21. studenog) te Beşiktaşa (26. studenog).

Priopćenje Gradskog ureda za obrazovanje:

Gradski ured za obrazovanje izuzetno cijeni uspjehe i rezultate koje Rukometni klub PPD Zagreb ostvaruje i u tome smislu smo, unatoč značajnom smanjenju proračunskih sredstava za 2015. godinu, u proljetnom dijelu s osiguranim sredstvima u cijelosti podmirili korištenje Arene Zagreb za potrebe vašeg Kluba.

S obzirom da su planirana sredstva u ukupnom iznosu realizirana, u ovom trenutku nismo u mogućnosti izdati vam suglasnost za korištenje traženih termina za odigravanje rukometne Lige prvaka. Molimo da odigravanje utakmica SEHA lige planirate u nekoj drugoj dvorani koja odgovara tome rangu natjecanja.

Naravno da ćemo u najskorijem vremenu ponovno iznijeti prijedloge za osiguranje povećanja proračunskih sredstava kojima bismo trebali pokriti troškove korištenja Arene Zagreb za potrebe odigravanja rukometne Lige prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • koala13 05.09.2015.

    bandic sramota

  • pipolino 05.09.2015.

    Neka stave ekonomsku cijenu karata, pa ukoliko prodaju 15000, pokriti će troškove.Međutim, kada bi PPD prodavao karte, ne bi napunio niti Kutiju šibica.

  • bare000 05.09.2015.

    ima u mikleusu dvorana

Komentiraj...
Vidi sve komentare