To je to što me zanima!

Gradonačelnik Novog Sada: Hrvati su uvijek dobrodošli

Mnogo je lakše rušiti nego graditi mostove koji spajaju ljude, i zato nećemo dozvoliti da ti događaji naruše odnose između susjeda, rekao je gradonačelnik Igor Pavličić
Vidi originalni članak

Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada, inače drugog po veličini grada u Srbiji, izrazio je žaljenje zbog incidenata koji su se dogodili nakon utakmice između reprezentacija Hrvatske i Francuske.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Trudili smo se biti dobri domaćini, međutim huligani su organizirano i smišljeno izazvali incidente s namjerom da pokvare sjajno ozračje koje je vladalo za vrijeme i nakon utakmice te su na više lokacija napali hrvatske navijače koji su se vraćali kući. Takvo je ponašanje izravan napad na Novi Sad. 

Većina huligana nije iz Novog Sada, već su u naš grad došli s namjerom da izazovu incidente i naruše sjajno ozračje i duh tolerancije koji njeguje naš grad. Time su nanijeli štetu, ne samo hrvatskim navijačima, koje su besramno napali, već i Gradu Novom Sadu i Republici Srbiji koji se iskreno trude uspostaviti dobrosusjedske odnose.

Novi Sad pokazao je maksimalnu gostoljubivost svim sudionicima Europskog prvenstva i navijačima koji su pratili ili prate utakmice svojih reprezentacija, pa im ovim putem poručujem kako nisu uspjeli u svojoj namjeri da napadom na naše goste naruše dobro ozračje i bace mrlju na predivan sportski događaj i časno ime Novog Sada. 

Mnogo  je  lakše  rušiti  nego  graditi  mostove koji spajaju ljude, i zato nećemo  dozvoliti  da  ti događaji naruše odnose između susjeda, pa se ovim  putem  u  ime  svih  građanki  i  građana  Novog Sada ispričavam svim državljanima  Republike  Hrvatske koji su napadnuti i pretrpjeli bilo kakvu štetu.

Državne institucije Republike Srbije  poduzele su sve mjere kako bi otkrile i pronašle huligane i očekujem da će oni biti u najkraćem vremenu identificirani i procesuirani. 

Čestitiam hrvatskoj reprezentaciji da sjajnoj igri i pobjedi nad Francuzima, i pozivam sve navijače da i u četvrtak, kao i prethodnih dana, u velikom broju dođu i naš grad, i budu naši gosti. 

Idi na 24sata

Komentari 217

  • srbko 26.01.2012.

    Mislim da nije dobro verovati na reč gradonačelniku NS. Znate, ne pita se on baš o svemu. Ako opet budete dolazili u dresovima i sa zastavama, svakako će biti problema. NS je grad sa preko 350.000 stanovnika i budite ubeđeni da će se u tom broju uvek naći nekoliko budala koji su spremni na ovako nešto. Zamislite nekoga iz Srbije da šeta nekim hrvatskim gradom u dresu Srbije ili da u toku tekme navija skandirajući "Kninska krajina" ili tako nešto. Nakon toga izađe bez zaštite i pratnje u dresu Srbije. Da li bi ga baš svi ignorisali i pustili na miru? Imamo budala, imate ih i vi. U NS i okolini je svoj novi dom našlo preko 30-40 hiljada bivših građana Hrvatske. U Hrvatskoj znate kako i zašto više nisu tamo gde su rođeni. Antagonizam između vas i nas će uvek biti prisutan. Još dve - tri generacije će se busati u srpska i hrvatska prsa. Ako budemo pametni da se u međuvremenu ne pobijemo, možda bi naši pra-unuci mogli biti normalne komšije. Sve ostalo je šuplja priča. BTW. Što se tiče rukometa. Proći ćete kao i vaterpolisti. Lično bih voleo jednu od dve varijante. - Da vas ponizimo rezultatski. Što, na žalost, nije moguće jel imate dobar tim. - Da vas pobedimo golom u poslednjoj sekundi iz neopravdano dosuđenog sedmerca, uz obilatu pomoć sudija, a da pri tom bolje igrate ceo meč. Samo da vam sve to teško padne. Nakon toga možemo i da izgubimo finale.

  • IvanMiksa 26.01.2012.

    slažem se sa green hillsom! kad je zvezda dolazila u zaprešić, helikopteri su nadlijetali cijelu rutu, svaka prilazna cesta je bila zatvorena.. nije im se moglo prići na 2 km. , čuvali su ih ko papu, a isto tako i na svjetskom u rukometu (ali imali su sreću kaj nisu prošli dalje pa da dođu u Split ili Zagreb)!! kakvo je to tamo osiguranje da se tokom utakmice razbijaju auti na parkiralištu?! tuku žene, ljude koji su obični navijači, a one oduzete transparente s kojima se slikaju i hvale su im ionako redari dali!! kod nas nisi smio prići dvorani na kilometar!! ma doći će oni kad-tad, a onda slijedi druga runda!!! ne znam još da li je ostalo kaj karata za begeš, ali trebamo se ujedinit (boysi, torcida, ultrasi...) i pokazat im usred beograda kaj su hrvati!!

  • Papi_1 26.01.2012.

    Di je sada Pupovac i onaj zlocinac Stanimirovic,nema ih za cuti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare