To je to što me zanima!

Grafika koja puno toga otkriva: Ni približno kao u klubovima...

Vezni red kojeg su trebali nositi Modrić i Rakitić odigrao je ove sezone dvostruko više utakmica na puno većoj fizičkoj i mentalnoj razini od veznog reda Meksikanaca
Vidi originalni članak

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu zakazala u nekoliko stvari. Po mišljenju mnogih 'kockastima' je falilo voljnog momenta i fanatizma kakav je južnoameričke momčadi lansirao u drugi krug. 

Vezni red kojeg su trebali nositi Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrao je ove sezone dvostruko više utakmica na puno većoj fizičkoj i mentalnoj razini od veznog reda Meksikanaca, no grafički prikaz usporedbe igre četvorice udarnih hrvatskih igrača u klubovima i u reprezentaciji puno toga otkriva. 

U grafici hrvatskog izdanja portala goal.com se jasno vidi gdje su ključni igrači Hrvatske bili u dodiru s loptom kada je riječ o turniru u Brazilu, odnosno u nekim od bitnijih utakmica u protekloj klupskoj sezoni. Sva trojica imaju puno veći utjecaj i slobodu u igri u svojim klubovima, no u reprezentaciji. Je li to zbog taktičkih ideja Nike Kovača ili njihovog voljnog momenta, procijenite sami.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • mika BJ 28.06.2014.

    Nisam stručnjak za nogometne taktike i neznam jel bi nam neka druga donjela bolju igru na SP, ali i takav vidim da nešto opčenito ne štima u našoj repki. Kada je Štimac došao nešto nije štimalo pa sam mislio možda se kod Kovača nešto promjeni ali očito do toga nije došlo. Dali je problem u odnosu izbornik-igrači ili izbornik-vodstvo HNS-a ili pak igrači-vodstvo HNS-a teško ćemo doznati ako netko ne pokrene stvari. Za takvo stanje su svi oni odgovorni a ako i dalje to budu zanemarivali stanje se neče popraviti. Žao mi je što se očito repka raspada pod teretom tog stanja ali mi nikako ne ide u blesavu glavu kome to sve odgovara da se šuti!?

  • srv 28.06.2014.

    Ja ne kužim zakaj više ne dovedu nekog trenera koji već ima uspjeha bilo klupskih, bilo s nekom repkom, neko sa dugogodišnjim iskustvom, nije da savez nema para. Svaki trener bi došao, jer fkt imamo potencijala, i mogla bi se čuda napravit.

  • mandrillost 28.06.2014.

    Dosadni ste vise svi sa nasim igracima,tko kako igra i gdje igra! Jednostavno momci su dali sve od sebe,neko vise neko manje u skladu sa svojim mogucnostima i znanjem,al prolazi BOLJI! Da dobro ste vidjeli BOLJI,a Meksiko je to bio! Meni je iznenadjenje jedan Alzir,koji se pored Belgije i Rusije probio do zadnjih 16 na svjetskom prvenstvu.I nije sve ni u igracima,ima i u treneru.Za mene je Vahid Halilhodzic medju top 10 trenera! Zaboravite vise Japance,penale,nase igrace u Barci i Realu.Zivot ide dalje,mi smo sad kuci,a Meksiko i Brazil zasluzeno medju zadnjih 16! Pozdrav svima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare