To je to što me zanima!

GRAWE noćni maraton trči se za 'neki drugi svijet' jednakosti

Zagrebački Bundek ugostit će plemenitu inicijativu GRAWE noćnog maratona posljednji vikend kolovoza pod geslom "neki drugi svijet" u želji poticanja jednakosti osoba fizičkim poteškoćama...
Vidi originalni članak

Posljednji vikend u kolovozu na zagrebačkom Bundeku već je tradicionalno, petu godinu za redom, rezerviran za najluđu trkačku zabavu pod mjesecom, GRAWE noćni maraton. Pod organizacijom Atletskog kluba Sljeme i osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska skoro 2.000 trkača će u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati trčati pod sloganom „neki drugi svijet“ i tako još jednu godinu  osvijetliti zagrebački Bundek i Savski nasip.

GRAWE noćni maraton kruna je godišnje PoKRENI inicijative u sklopu koje su i ove godine brojni trkači diljem Hrvatske pokazali veliko srce i zajedničkim snagama prikupili 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

Prije početka maratona, GRAWE Hrvatska će službeno dodijeliti donaciju od 100.000 kuna Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) za nabavku tih proteza. Na maratonu će uz skoro 2.000 trkača trčati i članica Udruge, Maja Drobnjaković. Nju, ali i cijelu inicijativu će podržati i brojne javne osobe poput Ane Sršen, bivše paraolimpijke i predsjednice Udruge UAZ, glumice Ecije Ojdanić, bivših natjecatelja showa "Život na Vagi", Maria Mlinarića i brojnih drugih.

Ova je utrka namijenjena prije svega svima onima koji žele istrčati svoju prvu utrku. Njima je na raspolaganju posebna disciplina 'Desetinka' od četiri kilometra, a svim ostalim već iskusnim trkačima tu su i nešto veće duljine od 10 kilometra, polumaratona, tri četvrtine maratona (32 km) ili cijelog maratona.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare