To je to što me zanima!

Grčki klubovi ostali su bez subvencija zbog divljaštva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Grčki nogometni klubovi 'žrtve' su drastične mjere svoje Vlade: Ostali su bez državnih subvencija zbog navijački nereda, ne samo prošlog tjedna...
Vidi originalni članak

Sve dok uz pomoć nadležnih represivnih organa sa stadiona ne iskorijene navijačko nasilje, grčki nogometni klubovi neće imati pravo uživati zajamčene državne subvencije. Odluku Grčke vlade u ponedjeljak je objavio državni tajnik za sport Panagiotis Bitsaxis, a ona je potaknuta prošlotjednim navijačkim izgredima u polufinalu Grčkog kupa između Kavale i Arisa, u kojemu je nekolicina navijača teško ozlijeđena.
- Grci gledaju posljednje ispade na nogometnim stadionima s bijesom i gnušanjem. Mnogo smo razgovarali s nadležnim institucijama i klubovima, no svi dijalozi i dogovori pali su u vodu. Sve nas je to prisililo na ovu drastičnu mjeru: nasilje na nogometnim stadionima grčki porezni obveznici ne žele i neće financirati - rekao je Bitsaxis.
Državni se novac u blagajne grčkih nogometnih klubova slijeva iz OPAP-a, državne agencije za igre na sreću, među kojima je i sportsko klađenje. Ugovor između OPAP-a i Udruženja prvoligaša godišnje je vrijedan 40 milijuna eura, pišu grčki mediji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare