To je to što me zanima!

Grčki mediji: Dinamovi navijači ne smiju na gostovanje u Atenu

Bad Blue Boysi, koji su u odličnim odnosima s navijačima Panathinaikosa, neće smjeti bodriti hrvatskog prvaka na očekivanoj utakmici u Grčkoj idući tjedan, kao ni Marseilleovi
Vidi originalni članak

Navijači Dinama za samo dva eura mogu na tribine Astana Arene, u grad koji je udaljen oko 5000 kilometara od Zagreba, ali u Atenu idući tjedan, prema svemu sudeći, neće smjeti.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Istra - Dinamo 0-3

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Uefa je zabranila dolazak gostujućih navijača na utakmice AEK - Dinamo i Panathinaikos - Marseille u trećem pretkolu Lige prvaka koje su na rasporedu 8. ili 9. kolovoza, piše grčka Gazzetta. Dakako, pod uvjetom da "modri" sačuvaju prednost iz prve utakmice 4-0 koju nose u Kazahstan, a PAO to napravi kod kuće protiv Dnjipra, kojega je svladao 3-1. Ta bi odluka trebala biti službena nakon što završe uzvratne utakmice.

U krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji strahuju od mogućih nereda u glavnom gradu Grčke samo tjedan dana prije nego što se na stadionu Karaiskakis u Pireju za europski superkup sučele Manchester City i Sevilla i ne žele probleme. 

"Nitko ne bi riskirao veliku mrlju i paneuropsku difamaciju zemlje", piše Gazzetta.

Navijači Dinama imaju dobre odnose s onima Panathinaikosa, baš kao i AEK-ovi i Marseilleovi, a četiri skupine istovremeno u istom gradu predstavljale bi visok rizik od nereda pa su u Uefi, nakon konzultacije s nacionalnim savezima, odlučili spustiti rampu za gostujuće navijače.

Grcima takva odredba nije strana, godinama u derbijima najvećih klubova (AEK, Panathinakos, Olympiacos, PAOK) nema gostujućih navijača, a problem nastane samo kad se susretnu u finalu nacionalnog kupa.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • bureksasirom 31.07.2023.

    Vec smo tu…

  • @car@beeee 31.07.2023.

    Ajmo, sretno Hajduk, sretno Dinamo da prestignemo te Grke. Osijeku i Rijeci također sretno

  • 31.07.2023.

    Dinamo je za te Grke svemirski brod,izbacit će ih kao od šale.HŽV!

Komentiraj...
Vidi sve komentare