To je to što me zanima!

Greenpeace aktivisti prekinuli susret LP-a: Napali sponzora

Početkom utakmice Basela i Schalkea skupina Greenpeacovih aktivista spustila se užetom s krova stadiona i razvila veliki transparent usmjeren protiv Gazproma
Vidi originalni članak

Neuobičajene scene dogodile su se početkom utakmice Lige prvaka između Basela i Schalkea kad je glavni sudac morao prekinuti susret na pet minuta zbog neočekivanog posjeta.

S krova St. Jakob Parka spustila su se s užeta četiri Greenpeace aktivista u narančastim radnim odijelima i kacigama nakon čega su u zraku razvili veliki transparent. Na njemu je pisalo 'Ne faulirajte Arktik' i 'Spasite arktičkih 30' s potpisom Greenpeace, a na njemu se nalazio veliki logo Gazproma

Napad je bio usmjeren na Gazprom, koji je glavni sponzor Schalkea i jedan od glavnih sponzora Lige prvaka. Naime, prosvjednici su se okomili na jednu od vodećih svjetskih naftnih kompanija zbog toga što su nedavno ruske vlasti zarobili 30 članova Greenpeacea na dva mjeseca, a koji su na ledolomcu u Barentsovom moru prosvjedovali protiv postavljanja Gazpromove naftne platforme. 

Baselu zbog ovog incidenta prijeti kazna Uefe zbog neadekvatne organizacije utakmice.

A Realu nije valjao: Mesut Özil razbio je "vojnike" iz Napulja

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Legenda17 02.10.2013.

    Kako ovo može promaknuti osiguranju? Četri čovjeka u kombinezonima, kacigama, penjačkom opremom, užetima, i transparentom od 10x30 metara. Ko tu koga j**e?

  • POTPEC 02.10.2013.

    Ovi sponzori sun stvarno nemoguči. Odakle njima te puste pare. I onda kad ih se malo ugazi odma policija radi tobože svoj posa. Ista je i UEFA. Naše kažnjava i za jednu baklju koja se upali 100.km van stadiona, a ovi ispalili čitavo skladište. Sa krova im silaze ljudi sa transparentima. A kazna po svemu sudeći je 0.

  • torca-1950 02.10.2013.

    ovi iz basela na domaćim utakmicama pale ko blesavi a još nijedanput nisu igrali pred praznim tribinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare